Østfold flyttebyrå

 • Gammel TV, datamaskin eller radio? Rene fikser det meste Forretningsmannen selger også brukt elektrisk utstyr, og oppfordrer leserne til å komme innom når de trenger noe, for han vil garantert finne det for dem.
 • Gammel TV, datamaskin eller radio? Rene fikser det meste
  Rene Cabezas åpnet den nye butikken sin for et par måneder siden og har allerede flere kunder. Her står han med en radio fra 1962, som han reparerte på et blunk.
 • Gammel TV, datamaskin eller radio? Rene fikser det meste
  Kontorets bakrom er fylt med forskjellige deler og verktøy Cabezas trenger for å reparere utstyr. Her inne trives han som fisken i vannet, for jobben hans er også hans store hobby. 

Gammel TV, datamaskin eller radio? Rene fikser det meste

Rene Cabezas har helt siden han var barn reparert elektrisk utstyr. Som ungdom studerte han til å bli elektriker, og nå har han åpnet en butikk hvor man får reparert alle tenkelige apparater.

ALFAZ DEL PI

For et par måneder siden åpnet den hyggelige, bolivianske mannen Electrónica RC, som ligger på et hjørne i hovedgaten i Alfaz. Siden har han hatt besøk av mange kunder som har lurt på om han kan fikse utstyr som ikke lenger fungerer.

– De fleste kommer for å reparere en TV, det er det mye av. Men mange har også problemer med PC eller mobil. De er overrasket over hvor raskt jeg kan få ting til å fungere igjen, og hvor rimelig det er.

Han tar oss med til et hjørne i butikken hvor det står en gammel radio fra 1962, og som er rimelig stor.

– Dette er jo et møbel som også kan brukes til bord. Den har også en platespiller under lokket her, og den fungerer like bra som radioen. Dette har en helt spesiell lyd som man ikke finner i dag. Jeg fant denne på en rastro, og ville prøve å reparere den. Det tok meg mindre enn en time og kostet meg nesten ingenting. Disse er verdt nokså mye når de fungerer, de går for rundt 1000 euro på nett. Jeg selger den for bare 400 euro.

Trenger du hjelp til noe? I vår bransjeguide finner du kontaktinfo til næringsdrivende

Han legger til:

– Mange blir fortalt i butikker rundt at det er ikke noe vits i å reparere gammelt utstyr for det blir billigere å kjøpe nytt. Der er jeg uenig, for alt kommer an på hvor du går. Mange ganger når det gjelder reparasjon av TV så er det bare en liten del som må byttes ut. Jeg har en TV her som bare er fem år. Lyset gikk på den, så bildet ble mørkt. Det kostet meg knapt en euro å få tak i ny pære, og nå virker den like godt som før. 

Elektrikeren gir garanti på det han reparerer. Går det i stykker igjen innen en viss tid, får kunden pengene tilbake.

– Jeg har holdt på med dette privat i mange år, og det er sjelden noen kommer tilbake. Men det kan jo skje. Og om kunden kommer med en ting som jeg ikke kan reparere, trenger man ikke å betale noe som helst. Man kan ta med seg varen tilbake hjem eller spørre meg om å kvitte meg med den. Og trenger man hjelp til å frakte varen hit til butikken, kommer jeg gjerne innom og henter den.

Så langt har han fått noen skandinaviske kunder. De har fått reparert TV og datamaskiner. 

– De er veldig hyggelige og greie å ha med å gjøre, og de er også veldig forståelsesfulle. Jeg er litt dårlig på språk, så når de kommer inn og vi ikke forstår hverandre helt, ber jeg dem om å skrive det de vil ha gjort på Google translate, og jeg svarer på samme måte. Men om noen dager skal jeg legge inn en app som oversetter direkte når man prater, og så har jeg tenkt å lære meg litt mer engelsk etter hvert, avslutter den høflige mannen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no