Østfold flyttebyrå

 • Gikk tom for munnbind Apoteker Antonio Calvan fortalte Vikingposten at både spanjoler og utlendinger har vært innom apoteket for å kjøpe munnbind de siste dagene.

Gikk tom for munnbind

Costa Blanca-apotek: - Frykten sprer seg raskere enn viruset.

ALFAZ DEL PI

Siden Verdens helseorganisasjon (WHO) på mandag advarte mot en potensiell pandemi for coronaviruset, har etterspørselen av munnbind tatt helt av.

Hos apoteket i carrer la Ferreria i Alfaz sentrum har det vært ville tilstander de siste dagene. 

– Etterspørselen av munnbind gikk radikalt opp for noen dager siden, og sist fredag var vi fullstendig utsolgt, opplyser Antonio Calvente. Vi prøvde å få tak i flere, noe vi greide. De ble levert her på apoteket mandag morgen. Det tok bare et par timer før alle var borte. 

Han kan fortelle at kundene ble meget bekymret når de fikk vite at apoteket ikke hadde flere munnbind igjen.

– Mange insisterer på at vi ringer andre apoteker i området for å høre om det er mulig å få tak i munnbind der. Jeg har forklart kundene at absolutt alle vi har ringt er utsolgt. Det har vært ordentlig ille i dag, for nesten hver og en som har kommet inn i apoteket har spurt etter munnbind. Og de har kommet inn med et minutt mellomrom. Jeg har aldri sett på maken.

Det er ikke bare salget av munnbind som har skutt i været. Det har også prisen på produktet.
– For et par uker siden kostet en pakke med fire munnbind litt over tre euro. Nå koster det litt over fire euro for bare et munnbind.

Lite har det hjulpet at apotekeren har forklart kundene at munnbind ikke gir noen form for beskyttelse mot coronaviruset.

– Saken er at man trenger ikke munnbind om man er sunn og frisk, sier han. Det er de som allerede er smittet som bør bruke det, sammen med helsepersonell selvfølgelig. Det eneste som kan forsvare oss mot viruset er oss selv, det vi har i kroppen. Har vi et godt immunsystem blir vi ikke smittet, det er de som har et dårlig immunforsvar som er utsatt.

Etterspørselen for antibakteriell gel har også gått opp de siste dagene.

– Det er spesielt etter at folk ikke har fått tak i munnbind at de har spurt etter dette produktet. De kan faktisk være effektive for å holde viruset borte. Vi har vært utsolgt for det også, men vi fikk inn noen ekstra flasker i går kveld. Nå har vi bare en flaske igjen av dette produktet.

Han legger til:
– Det er tydelig at frykten sprer seg fortere enn selve viruset. Det er ingen grunn til panikk. Jeg er ikke redd for å bli smittet, for sjansene for å dø av viruset er veldig lave. Per i dag er det mange flere som dør av vanlig influensa, bare så det er sagt.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no