Østfold flyttebyrå

 • Gir bort et tonn med bøker Kjartan Solvang-Nilsen håper noen vil ha bøkene familien nå gir bort slik at de slipper å kaste dem i søpla.
 • Gir bort et tonn med bøker
  I den store tilhengeren er det mer enn 1000 kg med blant annet romaner, krim, barnebøker og masse oppslags verk, inkludert to store leksikon.

Gir bort et tonn med bøker

I 2004 flyttet familien Solvang-Nielsen til Spania. Campingvognen bak minibussen var lastet med store mengder bøker, leksikon og oppslagsverk, som ikke lenger blir brukt.

ALFAZ DEL PI

Nå ønsker familien å finne et nytt hjem til alle bøkene. 

I de femten årene som har gått har familien bodd delvis i Norge og delvis i Spania, men det store boklasset ble aldri brakt tilbake til moderlandet. Nå skal huset moderniseres og familien vil kvitte seg med bøkene som familien ikke lengre har den samme interessen for.

– De første årene i Spania jaktet vi på det perfekte huset fra Denia i nord til Alfaz del Pi i sør, og etter mange korte og tunge flytterunder endte vi opp i Alfaz for ti år siden, sier Kjartan Solvang-Nilsen. Nå har imidlertid barna flyttet ut og verden har forandret seg, i tillegg til at det begynte å samle seg mye støv i bokhyllene. Det er en tid for begrensing og kasting, men akkurat bøkene vil vi redde så mange som mulig av.

I den store tilhengeren er det et godt tonn med romaner, krim, barnebøker og masse oppslags verk. 

– Det er også mange hobbybøker, turbøker og to store leksikon sier Solvang-Nilsen. Selv om vi ikke lenger har bruk for dem, er det nok mange andre der ute som vil ha glede av dem.

En av grunnene til at familien ikke lengre bruker bøkene, er at de nå i mye større grad enn før bruker Google for å finne informasjon de trenger. Oppslagsverk har blitt for gammeldags.

– Det er jo egentlig kjempetrist, men et faktum at verden har blitt sånn. Men vi har bestemt oss for å lage en liten ladestasjon for oss selv og gjester når vi møtes. Vi vil ha igjen den gode diskusjonen og slippe at noen spoiler alt ved å slå opp i Google.

Forrige uke la familien ut en post på Facebook, hvor de fortalte at de som ville kunne komme og hente de bøkene de var interessert i. 

– Responsen har hittil vært dårlig, men noen har kontaktet oss på nett. Her er det først til mølla som gjelder. Kontakt oss på telefon (+47) 98 88 00 01 eller (+34) 679 036 962.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no