Østfold flyttebyrå

 • Gjør klar til spansk-norsk fotoutstilling Marixa de Altea og Terje Enge ser frem til å stille ut sine bilder i forbindelse med Spansk-Norske Dager.

Gjør klar til spansk-norsk fotoutstilling

I forbindelse med Spansk-Norske dager utstiller kunstnerne Terje Enge og Marixa de Altea sine spektakulære bilder i galleriet på Casa de Cultura.

ALFAZ DEL PI

Vikingposten møter fotografene for en hyggelig kaffeprat på kaféen på Casa de Cultura. Artistene, som har to helt forskjellige bakgrunner, kjente ikke hverandre fra før av. De fikk likevel umiddelbar god kontakt da de ble presentert for hverandre av Siegmund Watty, som er en av arrangørene bak Spansk-Norske Dager.


– Jeg kommer fra Sandefjord og er opprinnelig fysiker, opplyser Terje Enge. Jeg har jobbet mye med data hele livet, men begynte ikke med fotografi før i 1981. I dag jobber jeg med data, design og fotografi. Jeg livnærer meg nå som eiendomsfotograf for skandinaver som vil selge eller leie ut sin eiendom i Spania.
Grunnen til at han kom til Altea var gode venner som allerede bodde i denne pittoreske småbyen, og som inviterte han på besøk.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her kan du søke blant 1500 saker

- Første besøk førte til umiddelbart kjøp av bolig! Jeg solgte alt i Norge og emigrerte til Altea etter to måneder - og har aldri sett tilbake.

På utstillingsåpningen er det nøyaktig fem år siden kunstneren flyttet til Altea. Han ser frem til å presentere sine bilder, som er en serie av trær.


– Grunnene til at jeg valgte å bruke trær i bildene mine i forbindelse med denne utstillingen, er mange. Nordmenn flest er glad i trær, og de som bor i dette området vil kjenne igjen trærne for de har sett dem mange ganger, men ikke på denne måten som jeg fremstiller dem. Dette er også kjernen i det jeg gjør.

Enge begynte med fargefilm for 40 år siden i egen lab, og i mange år printet han ut bildene sine selv.
– Men nå har eksterne tjenester blitt så gode og rimelige at det ikke lenger er nødvendig å gjøre det selv. Og da printeren paia her i Spania hadde jeg ikke noe valg. Service eksisterte ikke da den var altfor gammel!

Sett denne? Seks strender i regionen er så dårlige at de får svarte flagg

de Altea er et kjent navn nord på Costa Blanca. Hun er opprinnelig antikvariker, men har tatt bilder nesten hele livet. Da hun kom til Altea for 35 år siden begynte hun å ta bilder av alt det vakre hun så, spesielt detaljer som folk som regel ikke merker ved første blikk. Hun er spesielt opptatt av å fremstille farger og varme refleksjoner.
– Altea er jo en helt spesiell plass, man ser skjønnhet overalt. Naturen, himmelen, smugene, de hvitkalkede husene, markedene, skikkene, menneskene, ja selve livet. Det er ikke uten grunn at Altea har tiltrukket seg så mange kunstnere i alle år.

Kunstneren har stor trafikk på sin facebook, hvorfra hun selger mange av sine bilder.


– Jeg liker veldig godt å høre at bildene mine inspirer folk til å besøke plassene og monumentene jeg fotograferer. Mange har sett det jeg har fotografert før, de har vært der, men har aldri oppdaget visse detaljer som er reflektert i min kunst. Vi bor i et samfunn hvor alt går veldig fort, og vi går glipp av mye som vi hadde oppdaget om vi hadde mer tid. Jeg ser disse tingene, for jeg stopper opp, stopper tiden, og tar meg god tid til å se på alt. Og da plutselig dukker det opp noe som er veldig interessant, og som jeg aldri har lagt merke til før.

Utstillingen åpner mandag 23. oktober kl. 20.00. Siste dag er lørdag 28. oktober. Det er gratis inngang.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no