Østfold flyttebyrå

 • Gjør suksess med norsk mat i turistbyen Truls Nilsen stortrives i rollen som restauranteier og kokk i turistbyen Benidorm.
 • Gjør suksess med norsk mat i turistbyen
  Restauranten er nyoppusset og utsøkt dekorert.
 • Gjør suksess med norsk mat i turistbyen
  Egil, Sissel og Bodil Ryeng liker seg på restauranten, og er spesielt glad i husets fiskesuppe.
 • Gjør suksess med norsk mat i turistbyen
  Restauranten har fått navnet Nor, da eierne ønsker å gi kundene tanker om Norden, Norge og spesielt Nord-Norge.

Gjør suksess med norsk mat i turistbyen

Bare en måned etter åpningen kan eierne av restauranten Nor fastslå at konseptet deres har slått an både blant utlendinger og nordmenn.

BENIDORM

Det er Truls Nilsen og Torill Hansen fra Nord-Norge som driver restauranten. De vokste opp sammen, ble kjærester som tenåringer, men skilte lag da sistnevnte dro til Sør-Norge for å starte egen frisørsalong.

– Men skjebnen skulle ha det til at vi møttes igjen mange år etterpå, og på nytt ble vi et par, sier Nilsen. Begge har alltid vært glad i Spania, og for snart 16 år siden kjøpte vi et hus i Murcia. Vi liker oss veldig godt der, og huset har vi beholdt, men da vi begynte å tenke på å åpne en restaurant, fant vi ut at det var ikke nok nordmenn i denne byen til at grunnlaget for å starte der var sterkt nok. 

Valget falt til slutt på Benidorm. Paret begynte å se etter det riktige lokalet, noe de brukte lang tid på.

– Vi vurderte flere steder før vi slo til her. Lokalet var veldig nedslitt og så ikke ut, så vi la ned en del penger på å pusse opp og har blant annet laget helt nye toaletter. Vi ønsket et stilig lokale, hvor kundene samtidig ville føle seg hjemme, og det tror jeg vi har klart. 

Siden maten de serverer er hovedsakelig norsk, er flesteparten av kundene nordmenn, men helt siden åpningen har det vært mange utlendinger innom.

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide finner du full oversikt

– Konseptet har slått veldig godt an blant briter og russere, men også spanjoler. Vi tenkte at det var nødvendig med litt mer enn bare norsk mat for å tiltrekke et bredere publikum. Så i tillegg til en god blanding av tradisjonelle norske retter har vi også et innslag av Steak House. Men det som er så morsomt er at utlendingene pleier å prøve litt av det norske tilbudet når de først er her, og når de kommer tilbake vil de gjerne ha litt mer av det.

Prisene er ikke til å klage på, og man kan faktisk spise et helt måltid for rundt 6 euro. 

– Det er den enkleste menyen, men man kan også få retter som helstekt ørret, i tillegg dessert og kaffe, til kun 9.50. Vi har selvfølgelig dyrere retter og menyer også for de som ønsker noe spesielt, som reinsdyrkjøtt. Vi lager selvfølgelig all maten fra bunnen av. Er det noen som er allergisk mot visse ingredienser, er det bare å si fra på forhånd, så gjør vi vårt beste for å legge ting til rette for et vellykket måltid.
 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Skål for kjærligheten!

Anne-Grethe og Hans-Petter Hansen måtte søke kongen om tillatelse før de giftet seg. Nå har de feiret 60 års bryllupsdag på Costa Blanca.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no