Østfold flyttebyrå

 • Håper garnbutikk får leve videre Johanna Helander håper noen vil ta over garnbutikken hun har drevet siden 2013.
 • Håper garnbutikk får leve videre
  Her er gjengen av strikkeglade damer samlet utenfor butikken i Albir. Fra venstre ser vi: Tone, Kari Janne, Hilde, butikkinnehaver Johanna Helander, Lene, Miriam og Liv (foran).

Håper garnbutikk får leve videre

...men Johanna er på flyttefot.

ALBIR

Garnbutikken «Locas por la lana» har varslet oppbud. Innehaver Johanna Helander er på flyttefot tilbake til Sverige. Nå håper hun noen vil ta over den populære garnforretningen i Albir.

For drøye to år tilbake ble garnbutikkene «Casa Lis» (startet av Helander i oktober 2013) og «Locas por la lana» til én - en sammenslåing som ble en suksess.

– Min datter på ni år vil gjerne ta et år i svensk skole i Sverige for å lære seg bedre svensk og for å være nærmere familien vår der. Når det spørsmålet kom er det klart at mamma sa ja til det, sier eier Johanna Helander. - Jeg er redd om vi venter til hun er 14-15 år vil hun nok ikke reise fra sine venner her på Costa Blanca.

Miljøet rundt garnbutikken er både stort og godt. Nå er alle «medlemmene» redd den blir lagt ned.

– Det beste hadde jo vært om noen kunne ta over. Den har vært en suksess, og for både meg og andre er det den kjekkeste garnbutikken i Spania, reklamerer Helander. Jeg kommer til å savne både butikken og alle de flotte kundene jeg har vært så heldig å bli kjent med.

Onsdager har vært avsatt til strikkekafé. Hvor det spises først lunsj for deretter å samles rundt strikketøyet.

– For oss som «bare» er helsereisende på ukes eller sesongbasis, og kanskje også reiser alene, er det utrolig koselig å komme innom her for å kjøpe garn, få ideer, kjøpe strikkepinnene vi glemte hjemme og møte folk med felles interesse, sier en samstemt gjeng med strikkeglade damer.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Gjør et søk her blant over 1500 saker

– Jeg er overrasket over hvor inkluderende miljø som er skapt, og ikke minst hvor rause gjengen er med å dele lokale tips. Dette er ikke noe traust stusslig garnutsalg, men masse nytt - og veldig på ballen når det kommer til det som beveger seg i det i internasjonale strikkemiljøet. Gode garnkvaliteter, og gode strikkeverktøy, sier Kari Janne Andersen.

Den trivelige damegjengen er fulle av lovord og håper både butikken og det fine miljøet vil bestå.

– Her er det kvalitetsgarn, ellers i Spania er det nesten bare acryl. For oss blir Spania rett og slett ikke det samme uten Locas. En inspirerende møteplass, et hjelpsomt miljø, og det handler ikke kun om garn og strikking heller, er damene sin felles evaluering. Dette er en viktig sosial møteplass og populær butikk vi håper noen vi ta over.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no