Østfold flyttebyrå

 • Håper nye strømmålere i Spania gir korrekt pris og forbruk Worm Lund bor i et sjarmerende nyoppusset byhus i gamlebyen i Altea. Han ser frem til og håper på at de nye smartmålerne gir mer stabile og riktige strømregninger.

Håper nye strømmålere i Spania gir korrekt pris og forbruk

Snart vil du få montert en ny og smart strømmåler. Det har nordmannen Worm Lund i Altea sansen for.

ALTEA

325 milioner euro investeres i nytt kraftnett i Spania av The European Investment Bank (EIB). Målet er mer effektivt strømbruk ved reformering av strømnettet. Banken eies av medlemslandene i EU. Den ble grunnlagt for å fremme økonomisk utvikling, særlig i mindre utviklede regioner.

Det spanske selskapet Iberdrola vil bruke pengene til å reformere strømnettet og installere mer enn tre millioner smartmålere i hjemmene i over 10 regioner. De omfatter Madrid, Valencia, Pais Vasco og Navarra.

Les også: Strømleverandører tar for mye betalt

EIB hevder prosjektet vil hjelpe forbrukerne til å spare penger på strømregningen og redusere karbonutslippet.

Nordmannen Worm Lund (50) har bodd ti år i Spania blant annet i Orhihuela Costa før han flyttet til Altea for halvannet år siden. Han har i flere år jobbet i byggebransjen i Norge sammen med elektrikere. 

– Her i Spania har jeg opplevd «litt bingo» angående strømregninger selv om jeg ikke er en stor strømforbruker. Jeg har fått veldig varierte regninger på mellom 120 - 140 euro selv om forbruket har vært stabilt. Med et nytt strømnett kan svinn reduseres som bidrar til at strømmen som blir produsert kommer kundene mer til gode, sier Lund til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide - en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Lund har flere venner og bekjente både nordmenn og spanjoler som har og har hatt samme problem, uten å få svar på hvorfor. 

– Jeg har klaget til strømleverandøren flere ganger og fått det samme svaret; «Vi har rett, alt stemmer og slik er det». Ut fra min kunnskap og erfaring så får jeg det ikke til å stemme. Jeg har også bodd i blokkleiligheter hvor jeg og naboer ikke har funnet strømmålerne. Det blir da umulig å sjekke forbruket og blir selvfølgelig helt håpløst. Hvis det nå blir en orden på dette så blir jeg fornøyd - når det en gang skjer, understreker Lund.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no