Østfold flyttebyrå

 • – Han brølte og skrek til meg Mannen som eier Finca estudiants bor ikke på gården, og det er ingen som ser til dyrene i hverdagen...
 • – Han brølte og skrek til meg
  ...derfor drar Nina Flor og naboene dit og mater dyrene så ofte de kan.
 • – Han brølte og skrek til meg
  Denne hunden hadde en stor svulst på magen i mange måneder uten at noe ble gjort. Den ble avlivet i fjor etter at Flor tok kontakt med dyreaktivister fra Somos Gos, som sørget for at en dyrlege ble sendt til gården for å sjekke tilstanden til dyrene.

– Han brølte og skrek til meg

Sjokkert etter møte med gårdeier.

ALFAZ DEL PI

Nina Flor og familien har i et par år nå vært bekymret over tilstanden til dyrene på Finca Estudiants på Foya Blanca, og har gitt dem mat så ofte de kunne. Sist lørdag ble hun og ektemannen nesten angrepet av gårdens eier.

Hendelsen, som Nina Flor selv beskriver som høyst ubehagelig, fant sted utenfor Finca Estudiants da de var på vei til flyplassen for å dra tilbake til Norge. 

– Vi stoppet opp for å gi hundene mat før vi reiste, sier hun på telefonen til Vikingposten. Jeg er jo der hver dag med litt hundemat når jeg er på Foya Blanca. Jeg stod på utsiden av gjerdet, og som vanlig kom hundene løpende mot meg. Den store svarte hunden kom helt bort til gjerdet, men den lille hvite Chihuahuaen bråstoppet og snudde. 

Da fikk Flor øye på eieren, som kom gående mot henne og så veldig aggressiv ut, noe som gjorde henne veldig redd. 

– Han brølte noe på spansk til meg, slo seg på hodet og viste meg knyttneven. Deretter tok han opp telefonen og tok bilder av bilen og sa at han skulle ringe politiet. Jeg reagerte med høy puls og angst, og fikk mest lyst til å flykte. 

Hun kjente hvordan pulsen steg enda høyere da mannen hennes, som satt i bilen, spratt ut. Hun var redd for at eieren av dyrene kom til å angripe ham også. 

– Mannen min snakker litt spansk, og prøvde å forklare hvorfor vi var der og prøvde å roe mannen ned, men til ingen nytte. Jeg skulle gjerne ha sett at mannen ringte politiet, og at de kom. Jeg hadde gladelig ventet på dem, selv om det hadde betydd at vi hadde mistet flyet, for vi har prøvd å få politiet til å komme til fincaen gang på gang for å sjekke ut situasjonen til dyrene, uten hell. Men adferden til mannen var så skummel og voldsom, at vi bare måtte gå tilbake til bilen og kjøre vekk.

Les også: – Vi er så fortvilet, ingenting blir gjort

Situasjonen stoppet ikke der, for eieren av fincaen satte seg i bilen sin og fulgte etter dem.

– Jeg ble ordentlig redd, fyren virket som en galmann, men han stoppet heldigvis da vi kom til N-332. Det var en skikkelig ubehagelig opplevelse.

Hun kan ikke forstå hvordan det er mulig at ingenting blir gjort for å forbedre situasjonen til dyrene på gården. 

– Jeg begynner jo å skjønne at vi aldri vil komme noen vei med denne mannen, som jeg har blitt fortalt er en veldig rik og mektig mann i dette området, og som har gode kontakter overalt som gjør at hverken politiet eller dyrepolitiet griper inn. Vi har prøvd alt og har varslet politiet flere ganger, vi har kontaktet dyreorganisasjoner, som har kontaktet politi og dyrepoliti, men de kommer heller ingen vei. 

Hun er spesielt bekymret over at hundene i den siste tiden har blitt synlig tynnere, og at den lille hvite hunden nyser i ett sett. 

– I det siste, når det har vært så kaldt, har de ligget sammenrullet på steinene ved gjerdet. Og de to stakkars hestene og grisen står for seg selv, og har så å si null kontakt med mennesker. Det er ikke så altfor lenge siden at en annen Chihuahua som bodde på gården måtte avlives på grunn av en diger svulst på maven, som blødde. Den gikk slik i mange måneder før dyreaktivistene kom inn i bildet og anmeldte situasjonen. Jeg kjenner at dette orker jeg ikke se på mer.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no