Østfold flyttebyrå

 • – Har hatt norske kompiser siden tenårene Vicente Arques, som opprinnelig er lærer, har vært ordfører i Alfaz del Pi i ni år.
 • – Har hatt norske kompiser siden tenårene
  For ordføreren føles det helt naturlig å være omgitt av mange forskjellige nasjonaliteter, både på jobb og privat. Her sammen med Elisabeth Marandi Ihlen, hans norske rådgiver.

– Har hatt norske kompiser siden tenårene

Alfaz-ordfører Vicente Arques håper «strømmen» fra Norge fortsetter.

ALFAZ DEL PI

Vicente Arques trives i jobben som ordfører i multikulturelle Alfaz del Pi. Nå ser han frem til et nytt år, hvor kommunen satser stort på helse.

Klokken er kvart på elleve når Vikingposten ankommer rådhuset. Selv om vi er litt tidlig ute, går vi opp trappen til kontoret til Arques. Ordføreren står i gangen og hilser på oss med et vennlig blikk.
– Vi kan gjerne begynne nå, det er rolig her i dag, sier han. Det er jo ennå skoleferie, og mange familier benytter anledningen til å reise bort.

Det store kontoret hans er åpent og lyst. Det ligger papirer på alle bord og pulter.


– En stor del av jobben min er papirer, smiler mannen som opprinnelig er lærer. Det er denne siden av jobben min folk ikke ser. Jeg må innrømme at det er mye mere spennende å innvie ferdige prosjekter og være med på kulturelle begivenheter.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her finner du 1384 saker

Arques trives med å jobbe som ordfører i en by som i aller høyeste grad kan skryte av sitt internasjonale miljø. Selv synes han at det føles naturlig å være omgitt av så mange forskjellige nasjonaliteter.


– Jeg er født og oppvokst i Alfaz del Pi, og det har alltid vært mange utlendinger bosatt i byen. Da jeg gikk på skolen var det barn fra Norge, England, Tyskland, Belgia og Sverige. Dette reflekteres i min vennekrets. Jeg har selvfølgelig gode norske venner. Noen av dem har vært mine kompiser helt siden tenårene.

Selv om ordføreren ofte møter sine norske venner, snakker han ikke norsk.
– Men jeg kan si gratulerer med dagen! Det har jeg gjentatt så mange ganger på 17. mai at det sitter. Den norske nasjonaldagen er for oss en viktig dag. Før pleide vi å feire dagen herfra på balkongen, men i de siste årene har vi feiret den på Casa de Cultura. Det hele er veldig flott. Begivenheten synes godt i bybildet med alle de norske flaggene og bunadene.

Han står opp og går bort til en bokhylle hvor han tar frem et bilde fra 17. mai 2009, da statsminister Jens Stoltenberg var på besøk.
– Den spanske statsministeren José Luis Zapatero var her på samme tid, sier han. De hadde en god tone og det var veldig spesielt. Det er ikke hver dag slike ting skjer her i Alfaz del Pi. Stoltenberg trivdes veldig godt og var opptatt av å bli bedre kjent med byen og de norske innbyggerne. Det var en glede å ha ham sammen med oss under det tre dager lange oppholdet.

Sett denne? Her blir det mindre støy for naboene

Når ordføreren ser tilbake på 2016, er han fornøyd med det rådhuset har fått til.
– Vi har i de siste årene jobbet mye med infrastrukturen i byen, og flere prosjekter ble avsluttet i 2016, som for eksempel arbeidet vi har fullført i Avenida País Valenciano og Avenida Esports, og sykkelstien mellom Albir og Alfaz. Men det er andre ting som ikke er like synlige og som vi jobber mye med. Kulturhuset, for eksempel, som fylte tjue-fem år i 2016, er et hus vi er stolte av. Ikke alle byer har et kulturhus med så mange gode tilbud som vi har.

Han legger til:
– Vi vil fortsette de gode trendene i 2017. Her vil vi legge opp våre aktiviteter rundt helse som konsept. Det inkluderer alt fra god ernæring til bedre bevegelighet og respekt for miljøet. De fleste av våre innbyggere er eldre mennesker, og de er spesielt opptatt av helse. Vi ønsker å legge ting til rette for dem slik at oppholdet deres i Alfaz del Pi blir enda rikere.

Intervjuet er over, men Arques benytter anledningen til å ønske det lokale, norske miljøet godt nyttår.


– Jeg vil gjerne takke alle våre norske innbyggere for året som har gått, samtidig som jeg ønsker dem et riktig godt nyttår. Vi setter stor pris på den norske befolkningen vår, og håper at strømmen fra Norge fortsetter. Nordmenn setter preg på byen vår i stor grad og er viktig for oss på alle plan.

 

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no