Østfold flyttebyrå

 • Havnet i budkamp Rita Ringdal viste seg å være en knallhard motstander på siste budrunde på auksjonen som tok slutt sent mandag kveld. Hun ble den glade eier av begge kunstverkene signert Pedro Delso.
 • Havnet i budkamp
  Olav Barhaugen var den som satt bak tastaturet og ledet auksjonen. Her står han sammen med Bodil Fjellanger, som fikk to av bildene til kunstneren Tove Kvernvik.

Havnet i budkamp

...men Rita bladde opp for «vikingen».

ALFAZ DEL PI

Det kom inn 3745 euros fra kunstauksjonen som ble holdt til inntekt for lokale bedrifter av «Din Reportasje» - mye takket være Rita Ringdal som fikk det hektisk under budkampen.

Auksjonen startet forrige fredag og skulle vare til mandag klokken 19.00. Budene kom inn fra første stund, men de var ikke på langt nær det kunstverkene var verdt. Men på mandag ettermiddag skjedde det ting. 
– Vi skulle egentlig stoppe klokken sju om kvelden, sier Olav Barhaugen, som var auksjonarius og holdt oversikt over budene og kom med gjeldende pris.

– Da hadde vi satt strek over salget på samtlige bilder utenom Pedro Delso sin flotte «aguadas» fra 1970 med et Don Quijote inspirert motiv. Det var tre budgivere som sloss om dette bildet. Budene strømmet inn så rask det var umulig å slutte klokken 19.00, og klokka 19.23 noterte jeg bud på 1200 euro. Nå var det bare to igjen, Rita Ringdal og Ivar Steffensen. Budene haglet inn fortere enn jeg rakk å oppdatere på dette tidspunktet. Etter 20 minutter var budene kommet opp i 1725 euro. 

Men kampen mellom Ringdal og Steffensen fortsatte, mens hodet til Barhaugen kokte. 

– Da klinte Ivar til med et bud på 2000 euro, smiler Barhaugen. Endelig tenkte jeg, da får vi satt en strek for dette racet. Men jeg hadde ikke før tenkt tanken, så kom Rita med bud på 2100. Det var da det virkelig tok av. De to hadde overhodet ikke tenkt å gi opp kampen. Fra budøkninger på 25 og 50 euro gikk det nå på hele hundrelapper, og noen ganger mer. Klokka 20.06, en god time på overtid, satte Rita Marie inn nådestøtet med et bud på 2900 euro, og Ivar takket for seg. 

Ivar Steffensen var skuffet, for han syntes Don Quijote-vikingen var litt av et kunstverk. 

– Klart man er litt skuffet med en gang de skjer, men sånn er livet. Det blir flere anledninger til å hjelpe, har gjort det tidligere. Det var likevel veldig gøy å være med. Denne auksjonen var jo et veldig godt påfunn til et godt formål, og som jeg veldig gjerne ville støtte, sier Steffensen.

Ringdal hadde det nokså klart på forhånd. Hun hadde sett begge kunstverkene til Delso noen dager før, og hun likte det hun så. Men mest av alt ville hun støttte #DugnadDinReportasje.

– Da jeg leste om prosjektet om å hjelpe lokale bedrifter, falt jeg med en gang for ideen. Da hjelper man ikke bare bedriftene, men også de som lever av disse bedriftene. Alt henger sammen. Det er så mange bedrifter som må stenge nå. Noen fortalte meg forleden dag at hele 85 prosent av små legeklinikker i Spania har nå stengt. På Costa Blanca-klinikken i Albir har vi faste pasienter som ennå er igjen i området, og andre er heldigvis på vei tilbake til Spania. Selv om våre inntekter også har blitt radikalt redusert, greier vi oss. Men det kunne ha vært oss som ikke lengre hadde noen inntekter. Det kunne ha vært hvem som helst, sier Rita Ringdal til Vikingposten. 

Hun syntes det var gøy å være med på auksjonen, som varte mye lengre enn hun trodde. 

– Jeg var i La Nucia og matet hundene som Spaniahundene har der oppe, men jeg tok en pause. Trodde jo det ville ta bare noen minutter. Jeg visste at auksjonen sluttet klokken syv, det var bare noen minutter igjen. Jeg hadde bestemt meg for å satse, og var forberedt på at jeg måtte ta noen runder. Men der ble jeg stående og by i over en time! På et tidspunkt oppdaget jeg at jeg bare hadde 8 prosent igjen av batteriet på telefonen. Da løp jeg til bilen, satte meg inn og ladet mobilen mens jeg satt der og ga bud. 

Da hun endelig gikk av med seieren, pustet hun lettet ut. 

– Jeg hadde regnet med at jeg måtte opp i nesten tre tusen euro om jeg ville ha begge kunstverkene til Delso. Det ble noen hundrelapper over budsjettet, men det gjør ingenting. Jeg vet hva det betyr både for Din Reportasje og bedriftene de hjelper. Attpåtil har jeg blitt den glade eier av to fantastiske kunstverk. Jeg liker Delso, og er sikker på at jeg har gjort en god investering.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no