Østfold flyttebyrå

 • Hele urbanisasjonen mangler lisenser Irene Primstad og Jose Antonio Ballesta har satt i gang en underskriftskampanje de håper beboerne på Las Mismosas støtter.

Hele urbanisasjonen mangler lisenser

– Uholdbart, mener nordmenn som vil legge press på kommunen.

LAS MISMOSAS/ORIHUELA COSTA

I årene 1985/86 startet arbeidene med urbanisering og bygging av boliger og bungalower på Las Mismosas. Fortsatt foreligger det ingen byplan (PGOU) og området er heller ikke regulert.

Utbyggingen av Las Mismosas på cirka 400.000 kvadratmeter startet for mer enn 30 år siden, og består i dag av mer enn 1000 boliger samt mange næringslokaler. Nå etterlyser utbygger Jose Antonio Ballesta og restauratør Irene Primstad underskrifter og engasjement fra beboerne. Uten en byplan har ikke beboerne noen mulighet til å søke om tillatelse til endringer, utvidelser eller nybygg på sine boliger.

– Hvordan er dette mulig når vi betaler IBI (eiendomsskatt). For urbanisasjonen sin del må man ta tak i saken. Og det er kun beboerne her som kan tvinge politikerne til å ta grep. Det er ingen stor sak for kommunen å få dette på plass. Men vi må stå sammen og levere inn underskrifter til kommunen. Da må de ta affære, sier Ballesta.

 

Les også: Hvor varmt er det egentlig i sjøen nå? Vi har sjekket

Irene Primstad har sin Bar og restaurant La Luna i urbanisasjonen. Hun betegner situasjonen som håpløs.

– Alle næringsdrivende her i urbanisasjonen mangler de endelige lisenser. Det er en uholdbar situasjon. Det går utover alt når jeg ikke kan få lisensen til min restaurant på grunn av en vanskelig kommuneledelse. Jeg har alle papirer i orden og betaler det jeg skal i skatter og avgifter. Likevel kan ikke kommunen gi meg lisens, siden området ikke er regulert. Nå håper jeg vi kan få samlet inn nok underskrifter som tvinger politikerne til å få orden på dette, sier Primstad til Vikingposten.

Ifølge Jose Antonio Ballesta bør en byplan være klar i løpet av et år.

– Om ikke kommunen ordner opp i dette nå, kan det ta enda åtte til 10 år til før dette er på plass.

– Nå inviterer jeg alle beboere i området til et informasjonsmøte og underskriftskampanje førstkommende tirsdag 14. mars klokken 12. Jeg håper så mange som mulig har anledning til å stikke innom tirsdag, men jeg vil selvsagt ha listene liggende her på restauranten slik at man har muligheten til å skrive seg på ved en senere anledning. Det viktige er at vi setter i gang nå, sier Irene Primstad.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no