Østfold flyttebyrå

 • Hemmeligheten bak de blå strand-flaggene Den undersjøiske engen av sjøgress er 4687 hektar stor og bidrar med oksygen og til å holde havet rent langs strendene i Vega Baja.

Hemmeligheten bak de blå strand-flaggene

Undersjøisk eng gjør susen.

 

COSTA BLANCA

Guardamar del Segura, Torrevieja, Orihuela og Pilar de la Horadada har blitt tildelt totalt 25 blå flagg på strender og marinaer. Det er oppsiktsvekkende mange på en liten kystlinje. En av hemmelighetene heter Posidonia oceanica.

En eng av sjøgress som strekker seg fra Guardamar del Segura til Pilar de la Horadada, medvirker til den utmerkede vannkvaliteten langs kysten av Vega Baja. Den undersjøiske engen er 4687 hektar stor og bidrar med oksygen og til å holde havet rent, skriver Informacion.

De fire kommunene fikk 25 av de 68 blå flaggene som ble tildelt i Alicante, provinsen med flest blå flagg i Spania. Rent vann er imidlertid ikke alt som kreves for at det blå flagget kan heises ved en strand eller marina.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia i sommer? Finn din bil her - gratis servicetelefon på norsk + prisgaranti

Det er Foundation for Environmental Education (FEE) som står bak utmerkelsen. I tillegg til rent vann og rene strender, kreves badevakter og servicetilbud. Det skal også være satt opp informasjonstavler og lagt til rette for avfallshåndtering. 

Byråd Luisa Boné i Orihuela kan fortelle at man i år har satset ekstra på tilgjengelighet for bevegelseshemmede. Kommunen forsikrer også at det vil bli strandbarer på de 11 strendene, det er ikke et absolutt krav for å få blått flagg, men gir poeng.

Orihuela er forøvrig kommunen med flest blå flagg. De nye er strendene Cala Cerrada og Mil Palmeras, mens strendene på Punta Prima, Cala Bosque, La Caleta, Cala Capitán, Aguamarina, Campoamor, Barranco Rubio, Cala Estaca og Cala Mosca beholder sine. I tillegg kan marinaen på Dehesa de Campoamor henge opp blått flagg, mens den private marinaen på Cabo Roig mistet sitt.

I Torrevieja kan man igjen heise det blå flagget på Cabo Cervera-stranden, mens strendene del Cura, Los Náufragos, Cala Pitera, Los Locos og La Mata beholder sine. 

I Pilar de la Horadada har Playa Puerto fått blått flagg, mens Mil Palmeras, Jesuitas, Conde og Higuericas, beholder sine. I Guardamar del Segura beholder strendene La Roqueta, Playa Centro og Moncayo flaggene sammen med Marina de las Dunas.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no