Østfold flyttebyrå

 • Her er ekspertens råd for å bli kvitt kakerlakkene Marco Soler har travle dager med å hjelpe til med å få ut uønskede skadedyr for innbyggerne i Torrevieja og omegn.

Her er ekspertens råd for å bli kvitt kakerlakkene

På grunn av værforholdene har kakerlakkene hatt drømmeforhold. Vi har bedt om ekspertenes råd.

TORREVIEJA

– I fuktighet og varme stortrives kakerlakkene, sier daglig leder hos DDT (Desratizaciones-desinfecciones-Torrevieja), Marco Soler, til Vikingposten. De har høysesong i disse dager.

På grunn av gunstig vær har det vært en eksplosjon av kakerlakker denne våren. For Marco Soler og hans ansatte er det travle dager og mange som vil ha hjelp med å få udyrene ut av huset.

– Er det slik at det dukker opp en kakerlakk i ny og ne er det noen enkle grep man kan gjøre for å forsøke å stenge de ute, sier Soler. Sørg for myggnetting foran vinduene og steng igjen avløpsrør til dusj og håndvask. Dette er favorittplassene for kakerlakkene på grunn av fukten. Så kan du ha enten feller eller en spray for hånden. Er det et komlokk og avløpsrør rett utenfor huset ditt, kan man be kommunen komme for å desinfisere. Det kan løse problemet.

Han fortsetter:

– Men er det derimot mange kakerlakker inne, hver dag, bør man be om profesjonell hjelp. Da er sannsynligheten for at det er veldig mange du ikke ser.

Firmaet til Soler har flere forskjellige muligheter og måter å behandle skadedyr på.

– Hvordan vi håndterer de ubudne gjestene kommer an på kunden og omfanget av plagene. Vi har flere skoler og aldershjem som kunder og der må vi være ekstra varsomme med hva slags midler vi bruker, sier Soler. Kan kunden holde seg borte 24 timer sprøyter vi hele huset og problemet er som regel løst.

– Vi har forøvrig ingen som snakker engelsk eller et skandinavisk språk om dagen, da man må være sertifisert for å jobbe med produktene vi bruker. Men vi pleier å løse også språkproblemer, sier Marco Soler og smiler.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no