Østfold flyttebyrå

 • Her er politiets råd til deg som leier bolig på nettet

Her er politiets råd til deg som leier bolig på nettet

Alt for mange går fem på når de skal ut på leiemarkedet her i Spania. Nå har politiet gått ut med 10 råd til de som benytter seg av boligleie via internett.

COSTA BLANCA

1. Vær mistenksom overfor annonser der leieprisen er uforholdsmessig lav. Det er lav leie som tiltrekker mest oppmerksomhet fra kundene.

2. Sjekk hvor mange som har leid boligen tidligere. Et høyt antall med leietakere er et godt signal, likeledes bør man lese kommentarene brukerne har gitt. 

3. Om utleier er et firma, sjekk all informasjon (adresse, telefon, web-side…) Og om utleier er en fysisk person, be om opplysninger om eier og ta direkte kontakt. 

4. Ikke stol på annonsører som ikke kan snakke på telefonen, og som kun gir deg en e-post adresse - uansett unnskyldning.

5. Sjekk på nettet de opplysningene som utleier har gitt deg. I mange tilfeller vil andre kunder som har blitt lurt, fortelle om hvordan og hvor det skjedde.

6. Det er ikke å anbefale å betale på forskudd om det ikke foreligger garantier. Mange annonsører forlanger forskuddsbetaling som garanti på leieforholdet.

7. Ikke stol på utleiere som krever rask betaling. Før du overfører penger bør du forsikre deg om at utleier tilbyr tilstrekkelige garantier. 

8. Når du har kontakt med utleier bør du lagre alle beskjeder du har sendt og mottatt, likeledes all informasjon om personen du har med å gjøre.

9. Be om kopi av utleiers D.N.I. (id-kort) og en kontrakt der leietid, pris og eventuelt depositum er avtalt. 

10. Vær mistenksom overfor e-poster hvor det bes om informasjon eller passord. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no