Østfold flyttebyrå

 • Her går alarmen hvis du har feber Joaquín Manuel Sánchez Leal overvåker monitoren (innfelt) som viser hver enkelte kundes temperatur før de får adgang til butikken.

Her går alarmen hvis du har feber

Supermarked monterte kamera som måler kunders kroppsvarme.

TORREVIEJA

Et supermarked på La Mata i Torrevieja har valgt å oppgradere «febersjekken» med et nytt kamera som sjekker kundene.

Unide supermarked i calle Mayor på La Mata i Torrevieja var tidlig ute med å sjekke kundene for feber.  En person med maske og full beskyttelsesdrakt foretok en lasermåling av temperaturen til kundene i pannen før de slapp inn i butikken. 

Nå har supermarkedet tatt i bruk et termografisk kamera som er installert ved inngangen. Kameraet måler temperaturen på hver kunde og resultatet vises på en monitor. 

Viser målingen at du har en temperatur på 37,5 grader eller lavere kan du fortsette inn i butikken og gjøre innkjøpene. Om skjermen viser at kunden har høyere temperatur går alarmen, visuelt på skjermen og en pipelyd. Det termografiske kameraet skal vise personens termiske bilde på skjermen med stor presisjon og uten fysisk kontakt. Feber er et av symptomene på coronaviruset. 

Nå er det slett ikke sikkert at man har feber selv om alarmen går.

– En kunde som har gått i solen på vei til butikken, kan lett bli så varm at alarmen utløses. Personen får da beskjed om å vente et par minutter og så forsøker man på nytt, forklarer Joaquín Manuel Sánchez Leal, eieren av butikken. Han står selv ved inngangen i fullt smittevernutstyr og viser kunden hvordan de skal gjøre før de går inn i butikken.

Han sier at dette nye systemet fungerer bedre og er mer effektivt enn lasermålingen man brukte tidligere. 

– Det er en liten investering for oss for å få våre kunder til å føle sikre, og med stor sikkerhet vil jeg tro kundene velger å komme hit, sier Sánchez Leal til Vikingposten. Under de siste åtte ukene har vi målt temperaturen på alle våre kunder og vi har til sammen stoppet 15 personer. Den høyeste temperaturen vi målte var på nesten 40 grader. Men ingen blir nektet å handle. De leverer en liste og så kjører vi ut varene, sier Sánchez Leal.

I tillegg til å måle temperaturen har supermarkedet andre strenge tiltak. Før kunden kan gå inn for å handle må de ta på maske, som butikken gir dem om man ikke har egen. Man må vaske hendene med alkohol og holde hendene under et ultrafiolett lys før man tar på hansker. 

– Vi er klar over at man kan være smittet uten å ha symptomene, men kan vi avvise en eller to med smitte her i døren er dette verdt det. Vi er de første til å innføre dette av butikkene i Vega Baja, men jeg tror mange vil følge vårt eksempel fremover, slår Joaquín Manuel Sánchez Leal fast.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no