Østfold flyttebyrå

 • Her kan du feire jul i godt selskap Sjømannsprest Trine Færevåg gleder seg til å spise ribbe og synge julesanger i selskap med andre skandinaver i Sjømannskirken i Albir.
 • Her kan du feire jul i godt selskap
  Vertene Bjørn Væthe og Elisabeth Nilsen ser frem til nok en hyggelig julaften på Den Norske Klubben Costa Blanca.
 • Her kan du feire jul i godt selskap
  Daglig leder for Frivilligsentralen, Teresa Zuriaga, tar med skandinaver til Ballesol for å feire jul med pasientene i dag torsdag 14. desember.

Her kan du feire jul i godt selskap

Både Den Norske Klubben Costa Blanca og Sjømannskirken arrangerer julemiddag på julaften.

ALFAZ DEL PI

Sjømannsprest Trine Færevåg "storgleder" seg til julaften, og venter 70 gjester rundt middagsbordet. 

– Ingen liker å sitte alene på julaften, sier den blide presten. Julaften handler om å kose seg i andres selskap, og det er akkurat det vi gjør i Sjømannskirken i Albir. Vi spiser julemat, som i år er ribbe og tilbehør, dessert og kaffe. Så synger vi julesanger, går rundt juletreet og deretter får barna gaver. Jeg gleder meg mest til ribben og til å synge julesanger. Jeg elsker å synge disse sangene. Man har jo sunget dem så mange ganger før, men likevel lurer jeg hvert år på om jeg husker alle versene!

Er pågangen stor, vil Sjømannskirken prioritere langtidsboende enslige, par og familier.

– Vi holder alltid av noen få plasser i tilfelle det skulle være noen som trenger dem. Vi vil ikke at noen skal sitte alene hjemme og føle seg ensomme. 

Begivenheten begynner kl. 18:00, og koster 40 euro for voksne og 25 euro for barn. Barn under to år går gratis. Det blir satt opp kirkebuss som tar den samme ruten som før, og stopper blant annet på CAN (Centro Asistencial Noruego) i Altea, Reuma Sol, Alfaz del Sol og Centro Salud. Prisen er åtte euro tur-retur per person. 

– Det blir også to flotte gudstjenester i Minnekirken på julaften, opplyser presten. Den første starter klokken 14.00 og den andre klokken 15.30. 

Les også: Okkupanter brøt seg inn i hus etter norsk kvinne

På Den Norske Klubben Costa Blanca forberedes det også en stor julemiddag. 

– Vi ønsker Klubbens medlemmer og Klubbens gjester velkomne til å feire julaften i godt selskap med nye og gamle venner, sier nestleder Bjørn Væthe. Det vil bli en tradisjonell julefeiring med blant annet gang rundt juletreet, julesanger og god, norsk julemat. 

– Påmelding og betaling gjøres hos klubbverten på klubbhuset innen onsdag 21. desember, og prisen er 45 euro per person. Det er mange som har meldt seg på allerede, men vi har ennå noen plasser igjen, så det gjelder å være raskt ute, avslutter nestlederen. 

Frivilligsentralen Costa Blanca har også et arrangement noen dager før selve julaften. 

– Hvert år drar vi til Ballesol og feirer, sier daglig leder Teresa Zuriaga. Vi tar alltid med norske kaker og blomster som gave. Vi tar vanligvis med noen som spiller et musikkinstrument for å kunne synge julesanger sammen. I år skal vi gjøre det torsdag 14. desember klokken 17.00. Alle skandinaver som har lyst til å være med til Ballesol for å tilbringe et magisk øyeblikk med dem som bor der, er hjertelig velkomne.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no