Østfold flyttebyrå

 • Her må badegjestene klare seg selv  Siri Kjeldsberg synes det er merkelig at kommunen ikke har fått åpnet kioskene for sesongen.

Her må badegjestene klare seg selv 

Fortsatt ingen service på Orihuela Costas strender.

 

 

ORIHUELA COSTA

Turister og beboerforeninger på Orihuela Costa kritiserer byregjeringen som ikke har klart å få tildelt et firma servicen for strendene før høysesongen. 

Strendene på Orihuela Costa er de som har fått flest blå flagg i hele Valencia-regionen, og det er noe de har hatt lenge. Paradoksalt nok er alle strendene nå uten service, kun badevaktene er på plass, skriver Informacion.

I tre måneder har strandbarene vært stengt. Det er heller ingen utleie av parasoller og solsenger, og det er selvsagt heller ikke mulig å leie båter eller brett på strendene. 

Det er tusenvis av turister på Orihuela Costa og de må nå planlegge strandturen på en helt annen måte enn hva de vanligvis har gjort. Grunnet mangelen på strandbarer har mange fylt opp kjølebagen for å ha kald drikke og noe å spise. I tillegg må man slepe med seg solsenger og parasoller, noe mange finner slitsomt i varmen. Det er også svært upraktisk for de som bare er kort tid på besøk. Mange må kjøpe utstyr de egentlig ikke har bruk for. 

Siri Kjeldsberg er her på en to ukers ferie med familien. De ble anbefalt stranden Cala Capitan. 

– Vi var sikre på at strandkiosken her var åpen, da den var stengt på Playa Flamenca. Vi vil jo gjerne kjøpe oss både is og noe å drikke når vi er på stranden, sier Kjeldsberg til Vikingposten.

– Forrige dagen så jeg mange som utnyttet de stengte kioskene ved å gå rundt å selge drikke og annet. Vi synes det er merkelig at det ikke er service på strendene nå i høysesongen, men i det minste var toalettene åpne på Playa Flamenca.

Det britiske paret Arthur og Sophie sier til Informacion at de har måttet gå til innkjøp av to solsenger og en parasoll. 

– Det er kjedelig fordi vi skal kun være ti dager og må legge tingene igjen i den leide leiligheten for vi kan ikke ta det med tilbake til Storbritannia, sier de to.

Det var i april at byregjeringen oppdaget at kontrakten gikk ut 30. november året før. Dermed beordret de stenging og innledet forberedelsene til ny utlysning. Chiringuitos del Sol, som hadde kontrakten for servicen på strendene i Orihuela, er under etterforskning for mulige uregelmessigheter i forbindelse med den forrige kontrakten. Også tidligere byråd med ansvar for strendene, Martina Scheurer (Los Verdes), er anmeldt i denne saken.

Byråd Luisa Boné sier hun er klar over det ubehaget det medfører at tjenestene ikke fungerer. 

– Jeg stoler på at det vil bli tjenester i sommer, det var ikke mulig å forlenge kontrakten, den måtte lyses ut på ny, sa hun i en kommentar.

Opposisjonen er mer pessimistisk, talskvinne for PSOE,  Carolina Gracia, sier hun frykter situasjonen skal vare hele sommeren. - Orihuela vil komme til å være uten strandbarer hele sommeren, som en konsekvens av politikken, sier hun. Hun sier også at byregjeringen ikke hørte på advarslene fra kommunens teknikere. 

Román Jiménez, leder for partiet Claro på Orihuela Costa, sier det enda sterkere: 

– Kommunen taper 30.000 euro i måneden i leieinntekter, i tillegg til jobbene som mer enn 100 familier var avhengige av. Vi vil også miste turister i fremtiden på grunn av denne katastrofale ineffektiviteten, sier lederen for Claro. Han mener byregjeringen, bestående av PP og Cs, er navlebeskuende og kun bryr seg om Orihuela sentrum. 

– De har forlatt oss som bor her på kysten, sier Jiménez.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no