Østfold flyttebyrå

 • Her skal det bygges 1200 boliger

Her skal det bygges 1200 boliger

Torrevieja-selskap satser stort.

TORREVIEJA/BENIDORM

Utbyggeren TM Grupo Inmobilario skal investere hele 260 millioner euro i Benidorm de neste ti årene.

Det er sju år siden bystyret ga grønt lys for utbygging i dette området av badebyen, og om ingenting uforutsett skjer starter snart byggingen av leiligheter i det siste store området mot sjøen. 

Det er TM Grupo Inmobiliario, med hovedsete i Torrevieja, som har kjøpt nærmere 1 650.000 kvadratmeter i sektor PP 2/1 Poniente, skriver Informacion.

TM har kjøpt området, som ligger mellom InTempo og hotellet Poseidon Playa av en annen utbygger, Bahía Alicante SL. Tomten inkuderer hele området mellom avenida de Vicente Pérez Devesa til Armada Española. 

Avtalen om kjøp ble ferdig forrige uke og vil gjøre Torrevieja-selskapet til en av de største utbyggerne i Benidorm. Kilder i selskapet karakteriserer kjøpet som «strategisk». Det skal også være det største familieselskapet har gjort i sin 49-årige historie. 

Sett denne?
Byggeboom i Torrevieja

Administrerende direktør Pablo Serna sier at selskapet beregner at investeringene i dette prosjektet vil beløpe seg til rundt 260 millioner euro. Med den investeringen skal det bygges 1200 boliger de neste ti årene.

Selskapet håper å kunne starte salget av de første 275 boligene etter sommeren med ferdigstillelse av de første leilighetene til påske 2020.

Bystyret har ikke lagt begrensninger på høyden av byggene, kun at maksimalt 30 prosent av tomten kan bebygges og at halvparten av arealet settes av til grøntområder.

TM regner med at halvparten av boligene selges til utlendinger og den andre halvparten på det spanske markedet. Selskapet har særlig forhåpninger til russere, polakker, svensker og ukrainere på det internasjonale markedet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no