Østfold flyttebyrå

 • Hipp, Hipp, Hurra! - <em>video</em> Som alltid gikk 17. mai-toget fra Hotel Moli til Casa de Cultura.
 • Hipp, Hipp, Hurra! - <em>video</em>
  Dette firkløveret hadde startet dagen med en god norsk frokost før de fant veien til sentrum for å være med på feiringen. Fra venstre, Tom Bakke, Lena Bakke, Janne Iversen og Anbjørg Nilsen.
 • Hipp, Hipp, Hurra! - <em>video</em>
  Spanske Conchi (t.h.) kunne fortelle Vikingposten at hun følger med på alt som skjer på 17. mai i Alfaz del Pi hvert eneste år.
 • Hipp, Hipp, Hurra! - <em>video</em>
  Mer enn 2000 mennesker deltok under 17. mai-feiringen utenfor Casa de Cultura.

Hipp, Hipp, Hurra! - video

Byens gater ble nok en gang kledd i norske flagg og bunader til glede for både nordmenn og spanjoler.

ALFAZ DEL PI

Som vanlig ble flagget heist på de forskjellige norske institusjonene tidlig på morgenen, før turen gikk ned til Kirkeplassen og gudstjeneste i regi av Sjømannskirken.

– Jeg må si at i år var det en ekstra fin gudstjeneste hvor takknemlighet var i fokus, sier Liv Storeide. Presten snakket om hvor viktig det er å glede seg over de små ting, som det å kunne feire vår nasjonaldag her i Spania.  Vi har det fint vi nordmenn som bor i Alfaz del Pi. 

Da gudstjenesten var over, stilte mange hundre seg langs gaten og ventet på toget som startet ved Hotel Moli og gikk helt ned til Casa de Cultura. 

– Dette gleder vi oss til, sier Lena Bakke. Vi har feiret 17. mai her i mange år, og synes det er like festlig hver gang. Vi startet dagen med en god norsk frokost, så fant vi veien ned hit.

Se bildeserie fra 17. mai-feiringen i Torrevieja her

Anbjørg Nilsen er enig, og har feiret dagen en gang tidligere i Spania.

– Siden den gang har mannen min ikke snakket om noe annet enn å komme tilbake hit for å feire den store dagen. Det er noe helt spesielt å feire 17. mai i utlandet, alt blir liksom enda mer følsomt. 

Da toget ankom Casa de Cultura var det tid for mer musikk, drilling og taler, og etterpå fant folket veien til sportsplassen, hvor feiringen fortsatte. Dit dro også spanske Conchi, som hadde stått opp tidlig på morgenen for å feire dagen sammen med det norske folk.

– Jeg synes dette er så fantastisk, og er med hvert år. Jeg har filmet masse og tatt mange bilder. Jeg bare elsker å se på de norske flaggene, de flotte draktene og ikke minst det flotte folket. Nordmenn er så vakre! Og det varmer å se hvor samlet de er og hvor stolte de er over nasjonaldagen sin. Jeg gleder meg allerede til neste år.

Se video under her

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no