Østfold flyttebyrå

 • Hjelper til under vanskelige tider Daglig leder Torun Rundhovde Mørenskog har hittil ikke merket noen økning av saker under pandemien.

Hjelper til under vanskelige tider

Familieveiviseren er i regi av Sjømannskirken og er et lavterskeltilbud til både single, par og familier med bred fagkompetanse.

COSTA BLANCA

Familieveiviseren er rettet mot alle norske barn og ungdommer og deres foreldre som oppholder seg i Spania i kortere eller lengre tid. Tjenesten arbeider oppsøkende der norske barn, unge og familier er til stede, og samarbeider med sjømannskirkene, de norske skolene og med de spanske myndigheter.

– Vi er opptatt av at alle skal vite at vi er tilstede, sier daglig leder Torun Rundhovde Mørenskog til Vikingposten. Vi har lagt bak oss og er inne i krevende tider. Selv om vi foreløpig ikke har merket noen økning i antall saker under pandemien, er det kanskje noen som har mistrivdes tidligere og som har fått det verre nå. Da kan det være både nyttig og viktig å ha noen å snakke med. Vi har allsidig kompetanse og vi har taushetsplikt.

De tre ansatte som er tilknyttet Familieveiviseren i tillegg til den daglige lederen, er familieveileder Grete M. Peralta, språk- og kulturtolk Marcelo Peralta Marinkovic og familieveileder Irene Seglem.

– Vi har en allsidig fagkompetanse som er en blanding av helse, sosialkontakter og familievenn. Det er normalt at man til tider kan for eksempel ha en krevende oppvekst, og det må ikke være så store problemer for at man kan ta kontakt. Dette er et veldig godt gratistilbud man godt kan benytte, sier Rundhovde Mørenskog.

– Sakene vi involveres i varierer stort. Det kan være alt fra familiekonflikter, mobbing, angstproblematikk, relasjonsutfordringer og så videre. De samme utfordringer som barn, unge og familier opplever i Norge, men da med et omfattende statlig tilbud rundt seg, forteller Mørenskog. Vårt formål er å fremme en tryggere og bedre hverdag for barn, unge og foreldre eller foresatte den tiden de oppholder seg i Spania.

Hun har vært daglig leder i snart to år og kom til Costa Blanca etter fem år på Costa del Sol. Der drev hun og ektemannen Sjømannskirkens gjestehus «El Campanario».

– Familieveiviseren har kontor i Avda. Carbonera 1, leilighet nummer 1D i Alfaz del Pi og i calle Sola  nummer 1 her i Quesada, og vi har faste dager på kontorene. Vi er også én uke per måned på Costa del Sol og Gran Canaria. I saker der familier trenger bistand for å søke hjelp i det spanske hjelpeapparatet, bistår vi med å etablere kontakt og følger gjennom prosessen om ønskelig, avslutter den daglige lederen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no