Østfold flyttebyrå

 • Hun skal holde 17. mai-tale i Alfaz del Pi Gunn Kristin Langset har ennå ikke skrevet 17. mai-talen sin som hun skal si både på norsk og spansk, men vurderer å sette fokus på hvilket privilegium det er å komme fra et godt land som Norge og attpåtil kunne tillate seg å bo i en by som Alfaz del Pi hele eller deler av året.

Hun skal holde 17. mai-tale i Alfaz del Pi

I år er det Gunn Kristin Langseth, direktør på Fundación Betanien, som leder 17. maikomitéen.

ALFAZ DEL PI

Hun vil derfor ha gleden av å være den første til å gratulere det norske nærmiljøet med grunnlovsdagen, noe hun ser frem til.

– Det rare er at når jeg bodde i Norge, feiret jeg knapt 17. mai lengre. Det var liksom bare en fridag som jeg satte stor pris på. Men å feire denne dagen her i Alfaz i fjor gjorde inntrykk på meg. Nå feirer jeg den som alle andre. Det er noe spesielt med å feire 17. mai i utlandet, og det er så mange gode og dyktige mennesker som jobber veldig hardt for at nordmenn skal ha glede av dagen. Slik er det i hvert fall her i Alfaz. 

Talen har hun ikke klar ennå, selv om hun har noen ideer om budskapet.

– Jeg synes det er helt greit å tale foran mange mennesker, det har aldri vært noe problem. Men nå skal jeg si det både på norsk og spansk, og bare tanken får meg til å skjelve! 

Sett denne? Nå kan du spise chips og potetgull med litt bedre samvittighet

I fjor møtte flere tusen nordmenn opp for å feire 17. mai på plassen foran Casa de Cultura. Mange av dem fulgte programmet bit for bit. 

– Det er like mye som skjer i år, opplyser Langseth. Vi er ikke helt ferdige med programmet ennå, men blant hovedpunktene er flaggheising klokken ti på åtte på Den norske skole Costa Blanca. Det blir gudstjeneste på Kirkeplassen i Alfaz del Pi kvart over ti. Etterpå vil man samles ved Hotel Moli, hvor barne- og borgertoget starter klokken elleve. Det vil bli taler og hilsninger på plassen foran Casa de Cultura klokken halv tolv. Etterpå går turen til Den norske klubben, hvor det vil bli forskjellige leker og aktiviteter, og selvfølgelig brus, pølser og is til barna. 

Hun understreker at det er viktig å informere folk om at man på forhånd kan kjøpe bonger for å handle is, pølser, brus etc. 

– Disse kan kjøpes på Den norske skole Costa Blanca, Den norske klubben og Kirkesenteret i Albir. Salget starter om ikke så altfor lenge. Jeg håper det blir en fantastisk dag for alle. Det som er så fint med å bo her i Spania, er at man trenger jo ikke å bekymre seg noe særlig over været, så vi satser på knallblå himmel og skinnende sol.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no