Østfold flyttebyrå

 • Hun tar praten med kjæledyr som har problemer Nette Elise Bådal har alltid elsket dyr og ser på det å jobbe med dem som et privilegium.
 • Hun tar praten med kjæledyr som har problemer
  Dyretolken hjelper i dag folk på Costa Blanca som har problemer med sine kjæledyr.

Hun tar praten med kjæledyr som har problemer

Helt fra hun var en liten jente har Nette Elise Bådal ment at hun har evnen til å kommunisere med dyr på en helt spesiell måte.

LA NUCIA

 Nå jobber hun som dyretolk for å blant annet å rette på kjæledyrs dårlige adferd. 

Som barn hadde Bådal mye kontakt med dyr, og hun oppdaget fort at det var lett for henne å føle hvordan de hadde det, hva de tenkte og følte. Ofte visste hun hvor dyrene hadde vondt, og kunne lokalisere smerten. 

– Det er lett å se hvordan dyr på en non-verbal måte kommuniserer med hverandre når de leker eller er uenige. Vi kan si at de kommuniserer telepatisk. Dette er et språk vi alle er født med, men vi mennesker stenger som oftest den «kanalen» som barn. Men jeg fortsatte å utvikle dette «språket» som ungdom, og som voksen skjønte jeg fort hva jeg kunne gjøre med disse evnene. 

Nette Elise Bådal hadde alltid drømt om å jobbe med dyr når hun ble voksen. Drømmen ble oppfylt da hun i 2000, etter flere år i skolevesenet, sammen med sin mann, kjøpte en gård og startet araberhest-stutteri med 30 hester. Ved siden av rideskolen hun drev på gården, kom arbeidet med «problemhester» til å bli en stor inntektskilde. Hesteeiere fra hele landet kom til henne.

Sett denne? Vil ha slutt på sommer- og vintertid i Spania

– Mange så på meg som siste sjanse til å få til hesten. Det var ofte snakk om hester som var vanskelige å laste på hestehenger, sparket og bet, kastet av rytteren, slet seg, var redd for trafikk og andre ting.

I tillegg til å ha jobbet med dyr profesjonelt i over 20 år, har Bådal tatt kurs i dyrekommunikasjon. 

– Jeg har konkurrert på nasjonalt og internasjonalt plan i mange år. Mange titler og championships har det blitt. Dyr har en egen evne til å formidle hva de trenger, det handler bare om å se og forstå det.

For et par år siden bosatte hun seg i La Nucia, hvor hun har flere hester. Nå hjelper hun folk på Costa Blanca som har dyr med problematisk adferd. 
– Ofte er det saker relatert til uønsket adferd som lett kan bli korrigert. Bjeffing, biting eller at man ikke er enige om hvor toalettbesøkene skal foregå. Det kan også være helse- og matproblemer. Å snakke med en dyretolk kan på ingen måte erstatte en veterinær, men ofte kan man bidra med viktig informasjon. 

Nylig ble hun kontaktet av et par i Benidorm som har både hunder og katter. Den ene hunden var fryktelig redd for uvær. 
– Jeg kommuniserte med hunden, som het Gigi. Jeg oppfattet at hun som liten hadde vært i et uvær med tragiske følger Jeg fikk formidlet til henne at uværet bare var naturens måte å vise krefter på. Jeg ‘ba’ henne om å bjeffe tilbake på uværet. Jeg fikk telefon kort tid etterpå. Gigi hadde bjeffet ved vinduet i ca. 20 sekunder da det var uvær, og etterpå hadde hun vært helt rolig og avslappet. Hun var ikke lenger redd.

Bådal mener at alle har evnen til å kommunisere med dyr, og oppfordrer folk til å prøve selv med maskotene sine. 

– Hvor mange ganger har det ikke skjedd at du sitter og ser favorittprogrammet ditt, og du bare får den innskytelse at du fyller vannskålen til hunden eller katten din? Det er dyret ditt som kommuniserer med deg! Begynn å ‘sende’ kjæledyret ditt bilder av hva du ønsker og tenker. Det er som å tune seg inn på en radiokanal. Lek og eksperimenter, så vil evnen bli sterkere, litt etter litt. Det er utrolig hva man kan få til, avslutter dyretolken.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no