Østfold flyttebyrå

 • – Ikke ta helsen min fra meg Ingjerd Sørmo håper Trondheim kommune vil fortsette med avtalen de har med Vistamar som betyr så mye for helsen til mange norske pasienter.

– Ikke ta helsen min fra meg

Frykter nedleggelse av Vistamar rehabiliteringssenter på Costa Blanca.

VILLAJOYOSA

Takket være behandlingen Ingjerd Sørmo mottar på Vistamar rehabiliteringssenter holder hun helsen sin i sjakk. Nå frykter hun hva som kommer til å skje om Trondheim kommune velger å legge ned senteret.

Da Sørmo var på Vistamar i høst til behandling fikk hun og de andre pasientene vite at kommunen nok en gang vurderer å legge ned senteret og heller satse på rehabilitering i Trondheim.

– Dette er helt uforståelig med tanke på hvor gunstig behandlingen er for alle pasientene som mottar behandling på Vistamar. Selv blir jeg som ny hver gang jeg er der. Jeg lider av artrose i hoftene, og det er veldig viktig for meg å trene og holde meg aktiv, noe jeg gjør i hverdagen i Trondheim. Men de to oppholdene jeg får på Vistamar i året føles som rene miraklet. Jeg kjenner stor forskjell på kroppen hver gang jeg har vært der. Tilbudet er helt unikt.

Hun kan fortelle Vikingposten at hun opplever at flere andre pasienter føler akkurat det samme.

– Mange kan knapt tro hvor mye bedre de blir etter bare noen dager på senteret. Når man kommer dit, blir det satt opp mål for hver pasient i samarbeid med en fysioterapeut. Det er dyktige fysioterapeuter som skreddersyr individuelle treningsprogram som vi jobber med. Det er også gruppetreninger som sirkeltrening, balanse og styrke som ledes av fysioterapeutene. Vi blir testet før og etter oppholdet, og storparten har forbedret seg når avreisen tilbake til Norge nærmer seg.

Sett denne? Nå er dette dyreste by i Spania å kjøpe bolig

Rådmannen i Trondheim mener kommunen heller burde satse på rehabilitering i Trondheim. Han henviser i sin rapport til et treningsopplegg som «Sterk og stødig», men det er et tilbud til de over 65 år. 

– Hva med oss som er under 65 år? Hvilket treningsopplegg har kommunen til oss? Han nevner Solgården som et alternativ til Vistamar, men Solgården er et feriested. Jeg var på Solgården med koret i vår, og jeg har bare gode ting å si om stedet. Men det kan ikke sammenlignes med Vistamar, som er mye mindre og hvor hver pasient får individuell oppfølging. På Solgården kan man også trene, og du kan visst betale ekstra for å få en fysioterapeut som hjelper deg. Men det er ikke snakk om et rehabiliteringssenter.

Hun håper kommunen kommer til fornuft, og bestemmer seg for å opprettholde tilbudet på Vistamar.

– Jeg frykter hva som vil skje med helsen min om tilbudet opphører. Jeg bor alene i tredje etasje uten heis. Det er veldig viktig for meg å trene hver dag, noe jeg gjør. Jeg følger treningsopplegget fysioterapeuten på Vistamar legger opp for meg, men kroppen er helt avhengig av mine opphold på senteret to ganger i året for å kunne fungere noenlunde greit. 

Alternativet for meg er en operasjon som jeg ikke har lyst å gå gjennom. Det finnes mange tilfeller hvor operasjonen ikke har vært vellykket, det er ingen garanti for at man blir bedre. 
  Og om kommunen kommer med et behandlingstilbud til folk under 65 år, mener Sørmo det ikke vil bli det samme som behandling på Vistamar.

– I Trondheim har vi ikke det gode spanske klimaet, som er så gunstig for ledd og lemmer. Klimaet er kanskje det som betyr aller mest. Jeg hører ofte fra nye pasienter på Vistamar at de blir bedre så fort de lander i Spania. Jeg ber kommunen om å tenke seg om. Jeg er redd for hva det vil bety for helsen min om tilbudet på Vistamar opphører.

Denne saken handler om

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no