Østfold flyttebyrå

 • Ingeborg med romandebut som 76-åring Ingeborg Askeland er i disse dager på Costa Blanca hvor hun holder foredrag om romanen som har tittelen Margretesirkelen. Boken er en historisk fortelling om kjærlighet og ondskap i en tid med pest og oppløsing, og hvor et hemmelig fellesskap av kvinner skaper lys og framtidstro i en mørk tid.
 • Ingeborg med romandebut som 76-åring
  Publikum synes det er stor stas å høre på forfatteren, og få gode tips om hvordan man skriver en roman.

Ingeborg med romandebut som 76-åring

Nå er hun i gang med en ny bok.

ALFAZ DEL PI

 Ingeborg Askeland har alltid likt å skrive, og i mange år drømte hun om å skrive en roman. Etter å ha jobbet med boken i ti år, var den klar for utgivelse i fjor.

Askeland, som opprinnelig er fra Kvam i Hardanger, veksler i dag mellom å bo i Knarvik utenfor Bergen og Albir. I disse dager er hun på Costa Blanca og holder foredrag om romanen sin, Margretesirkelen, en historisk fortelling om kjærlighet og ondskap i en tid med pest og oppløsing, og hvor et hemmelig fellesskap av kvinner skaper lys og framtidstro i en mørk tid.

– Jeg hadde lenge hatt lyst til å skrive noe, men det var smått med tid, forteller forfatteren til Vikingposten. Det vanskeligste med prosjektet var faktisk å finne tid til å sette meg ned og konsentrere meg. Det tok meg ti år å skrive boken. Det var så mye stoff, og det skulle bearbeides såpass at det ble en skikkelig historie av det.  

Det hele begynte da hun var skolesjef i Lindås kommune, og i den sammenheng fikk følge etableringen av Lyngheisenteret i det historiske området på Lygra og på Lurekalven.

Trenger du tannlege, taxi eller tolk? Du finner hjelp i vår bransjeguide

– Jeg begynte å tenke på menneskene som hadde bodd der og hvordan livene deres hadde vært. Jeg var spesielt opptatt av kvinnene og deres posisjon i samfunnet. Historiske romaner handler oftest om konger og helter, og de er som regel menn. Kvinnen er veldig underkommunisert, det er lite om de som var hjemme og passet på at hjulene gikk rundt. Jeg ønsket å få frem kvinnene og skildre ting fra deres ståsted.

Da boken endelig var ferdig, sendte forfatteren romanen til et forlag. Hun fikk mange avslag.
– Det var ikke lett, og jeg omarbeidet boken gang på gang. Den fikk noen skikkelige gjennomganger før den ble akseptert av Spartacus Forlag AS. Men der fikk jeg også beskjed om at jeg trengte å skrive om litt før boken var klar for utgivelse. Det føltes godt å bli ferdig, og jeg var veldig glad da den kom ut.

Nå er forfatteren allerede i gang med en ny bok.
– At jeg jobber med noe er ingen hemmelighet, men hva det blir av det, er det jo ingen som vet, avslutter hun med et smil.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no