Østfold flyttebyrå

 • Ingen flagg på Mar Menor-strendene i år heller

Ingen flagg på Mar Menor-strendene i år heller

Vannkvaliteten holder ikke mål.

 

MAR MENOR

Murcia-regionen kan henge opp 31 blå flagg i 2018, 25 på strender og 6 på marinaer. Det er fem blå flagg flere enn i fjor. For andre året på rad blir Mar Menor uten blå flagg.

Kommunene rundt Mar Menor har avstått fra å søke om blå flagg. Årsaken er at vannet ikke holder tilfredsstillende kvalitet på grunn av overgjødsling som overstiger kriteriene for blå flagg. I stedet ønsker turistmyndighetene å søke på andre utmerkelser for strendene, som for eksempel «Q», som står for kvalitet på servicetilbudet til turistene. 

Langs Mar Menor er det flere som reagerer på det de mener er et forsøk fra regionsministeren for turisme, Miriam Guardiola, å gjøre kommunene langs Mar Menor ansvarlige for situasjonen i Mar Menor. 

– Den skyldes at hennes regjering har latt dette skje. Det er kun regionsmyndighetene som kan løse problemene i Mar Menor, sier byråd i Cartagena, Juan Pedro Torralba.

Det er Aguilas som har flest blå flagg i regionen, med ni strender og to marinaer. Deretter følger Mazarrón med åtte strender og to marinaer, mens Cartagena kan henge opp flagget på fem strender og i en marina. I San Pedro del Pinatar kan man henge opp to blå flagg.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no