Østfold flyttebyrå

 • Inspektør fant mangler på alle Torrevieja-strender med blått flagg

Inspektør fant mangler på alle Torrevieja-strender med blått flagg

Sto i fare for å miste kvalitetsbevis. 

TORREVIEJA

Da strendene med blå flagg i Torrevieja ble inspisert 9. august i år, fant inspektøren mangler på alle strendene. Inspektøren kom fra organisasjonen Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), som er ansvarlig for tildelingen av blå flagg i Spania.

På tidspunktet strendene ble inspisert var det enkelte kriterier for blå flagg som ikke var oppfylt. Dermed kunne utmerkelsen vært i fare for strendene i 2019, skriver Informacion. Torrevieja kommune rettet feilene  få dager etter inspeksjonen og ADEAC konkluderte positivt.

Inspeksjonen ble foretatt på Cabo Cervera-stranden, som for første gang kunne heise det blå flagget, samt strendene El Cura, El Cura, Los Náufragos, Cala Piteras, Los Locos og La Mata Sur. En gjennomgående mangel som ble påpekt var utilstrekkelig rengjøring av sanden og mangel på utstyr til livredderne, som godkjente beholdere til sanitært avfall, ansiktsmasker ved gjenopplivningsforsøk. Kommunen bemerket til det siste at dette er personlig utstyr som hver livredder har med seg og at de derfor manglet på livreddernes stasjon. 

På La Mata-stranden ble det lave antallet avfallsbeholdere og konteinere påpekt, noe som førte til at de eksisterende var fulle. Kommunen svarer at inspeksjonen ble gjort klokken 14.00, en time før beholdere og konteinere tømmes på strendene om sommeren.

På La Cura-stranden ble det registrert høye temperaturer på livredderens stasjon. Det anbefales også at man tar i bruk en vannscooter i redningstjenesten på denne stranden, som er den mest populære i Torrevieja. 

Når det gjelder Los Náufragos-stranden, mener organisasjonen at flagget må ned i tilfellet av et utslipp, slik det var i sommer. På Cala Piteras var det  enkelte mindre mangler på utstyret til livredderne.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no