Østfold flyttebyrå

 • Installerte solcellepanel for å få ned strømregningen Stian Aandahl er kjempefornøyd med solpanelanlegget han fikk på plass i forrige uke.
 • Installerte solcellepanel for å få ned strømregningen
  Trygve Rikkart Nilsen viser frem selve hjertet i systemet; transformatorer som konverterer likestrøm fra panelene til vekselstrøm som brukes i boligen.
 • Installerte solcellepanel for å få ned strømregningen
  Solpanelene er plassert på taket hvor det opptar en del plass, men Aandahl synes ikke det sjenerer da eiendommen har stor uteplass rundt huset nede.

Installerte solcellepanel for å få ned strømregningen

Da Stian Aandahl kjøpte hus i Spania forventet han ikke at strømregningen skulle bli så høy. Nå har han fått installert solpaneler som vil spare han mange hundre euro i året.

ALFAZ DEL PI

I 2014 kjøpte Aandahl hus i den skandinaviske kolonien. I begynnelsen ble det brukt bare som feriebolig. 

– Jeg kjøpte faktisk huset usett, sier han. Det spilte egentlig ikke noen rolle, for jeg var ute etter et oppussingsprosjekt og plassen var helt riktig for meg. Vi er bare noen minutter fra Alfaz sentrum, men bor i landlige omgivelser.

I dag bor Aandahl og familien fast i huset, og stortrives med sitt nye liv på Costa Blanca.

– Men jeg fant fort ut at strømmen er veldig dyr her i Spania. Vi nordmenn er vant med å bruke mye strøm i forhold til spanjolene. Vi har jo et basseng også, og bassengpumpen går hele dagen. 

Da Trygve Rikkart Nilsen fra Nilsen Multiservice ga ham et godt tilbud for å sette opp solpaneler, trengte ikke Aandahl å tenke seg om.

– Det har kostet noen tusen euro å installere panelene, men jeg ser på det som en god investering. Jeg har regnet ut at det vil ta cirka fem år før jeg får investeringen tilbake. Det er en god deal med tanke på at vi har tenkt å bo i Spania i mange år. Og om vi en dag ønsker å selge huset, er det jo bare et stort pluss at det finnes solpaneler her. 

Selv om panelene tar litt stor plass, er ikke Aandahl bekymret over det. 
– Vi har nokså stor plass her oppe på taket, og jeg synes panelene ser kule ut. Uansett har vi veldig stor uteplass nede, som vi bruker flittig. 

Trygve Rikkart Nilsen, som har sørget for at panelene ble installert som de skulle, er fornøyd med jobben. 

– Nilsen Multiservice har så langt levert og montert tre slike anlegg, men Stian sitt er det største vi har satt opp. Anlegget har en maks kapasitet på 6 KW. Det er 100 prosent kompatibelt mot strømnettet i gaten. Egenprodusert strøm blir førsteprioritet, og det som eventuelt mangler vil systemet hente fra gata.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no