Østfold flyttebyrå

 • – Intens nedbør vil bli vanligere

– Intens nedbør vil bli vanligere

Klimaendringene førte til tre ganger så mye regn i Alicante-provinsen på et år.

ALICANTE

Nedbørsmengden som ble registrert i Alicante-provinsen fra september 2018 til august 2019, skyldtes nesten i sin helhet tre tilfeller med uvær.

Det er klimaendringene som er årsaken til at det det siste året har vært mer regn enn tidligere. Det har vært tre ganger så mye nedbør i enkelte distrikt, skriver Informacion. 

I siste landbruksår, mellom september i fjor og august i år, falt det rundt 500 liter per kvadratmeter i områder som Marina Alta og øst for El Comtat, ifølge tall fra Associación Valenciana de Meteorologia (Avamet).

Dette er de områdene det normalt er mest nedbør i provinsen, men i tillegg var det nedbør på rundt 400 liter i områder som vanligvis er tørrere, som l'Alacantí,  Baix Vinalopó og Vega Baja.

Det er ganske sannsynlig at denne situasjonen med økte nedbørsmengder ikke er tilfeldig, men at det er en tendens som gjentas. Det sier geografen Samuel Biener, ved laboratoriet for klimatologi ved universitetet i Alicante. Han sier at det siste landbruksåret har vært ganske atypisk.

– Enda merkeligere har det vært sør i Alicante-provinsen, der det i august og i begynnelsen av september har vært flere episoder med kraftig regnskyll, sier han. 

Biener sier at den intense nedbøren vil bli vanligere på tider av året som ikke var vanlig før, mens oktober har en tendens til å bli tørrere. 

– En endring i regnværsmønsteret pågår slik at de voldsomme uværene som til nå har kommet om høsten, kan forekomme når som helst på året, sier han.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no