Østfold flyttebyrå

 • Inviterer til hageutstilling Rein Follestad har hatt en karriere som keramiker i omtrent 40 år, men har drevet med kunsten lenger enn det. Den talentfulle keramikeren lager veggdekorasjoner i maritime motiver som fisk, seilbåter og fugler.

Inviterer til hageutstilling

Rein Follestad har jobbet som keramiker siden 1974, men er i dag pensjonist. 25. februar skal han stille ut dekorasjoner han har laget i hagen sin.

EL CAMPELLO

Follestad utdannet seg først som ingeniør, men etter et opphold i Australia på 70-tallet falt han fullstendig for keramikkens mysterier og valgte å studere to år på Manja Pottery School i Sydney.

– Jeg syntes det var veldig gøy å holde på med, og siden har det bare ballet på seg. Det var mye interesse for keramikk i Australia på den tiden. Jeg liker å lage og gjøre ting, så da jeg kom tilbake til Norge igjen, undersøkte jeg om dette var noe jeg kunne leve av. Det er ikke noe man blir rik på, men det er hyggelig at jeg har klart å forsørge familien med det, forteller keramikeren.

I de siste årene har interessen for keramikk gått ned i Norge. Det er blitt mer populært med en minimalistisk stil, så Follestad er glad for å være pensjonist. Nå driver han med kunsten på hobbybasis.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Sjekk ut tilbudet her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

– Det er greit å ha noe å gjøre i Spania om vinteren. Jeg driver mest med Raku nå og finner på nye ideer hele tiden. Jeg har ikke dreieskive, så jeg må modellere alt selv. Det kan ta litt tid. Jeg lager veggdekorasjoner i form av fisk, seilbåter og fugler, og innslagene er ofte humoristiske. Jeg lager også noen fat.

Dette blir andre gangen Follestad har utstilling i hagen, og han vil gjerne gjøre det til en årlig greie.
– Jeg velger å ha utstilling i hagen for det er litt mer sosialt. Her blir det mulighet til å kjøpe det som jeg har laget til spanske priser. I fjor kom det en god del mennesker, og jeg fikk solgt over halvparten.

Hageutstillingen vil bli holdt i Calle Girona 3, Coveta Fuma, 03560 El Campello mellom klokken 10. til 15.00.
– Det kan hende at man må søke opp Calle Girona 107 i stedet siden Google Maps ikke er oppdatert. Ellers vil jeg ønske alle velkommen og håper at det blir en fin dag, avslutter han.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no