Østfold flyttebyrå

 • – Jeg elsker Costa Blanca Jørn Hoel elsker Spania, og ser frem til en ny opptreden på kulturhuset i Alfaz i forbindelse med Spansk-Norske Dager.

– Jeg elsker Costa Blanca

Artisten Jørn Hoel gleder seg som et barn til å opptre på Casa de Cultura i forbindelse med Spansk-Norske Dager.

ALFAZ DEL PI

Ti år har gått siden Jørn Hoel var med på Spansk-Norske dager sist. Han husker begivenheten veldig godt siden han storkoste seg gjennom hele oppholdet.

– Jeg liker meg veldig godt i Spania, hvor jeg pleier å være minst en gang i året. Jeg kom faktisk til Spania for å skrive sangene til mitt album fra 1987 «Varme ut av is» med låtene «Har en drøm», «Ei hand å holde i», «Elsk mæ sakte», og «Elske i sneen» for å nevne noen. Jeg elsker Costa Blanca hvor jeg også har vært flere ganger. Derfor ble jeg veldig glad da jeg ble spurt om å delta på Spansk-Norske Dager på nytt. 

Første gang han var på Costa Blanca var i 1979. Da var han på besøk til foreldrene til kjæresten han hadde den gang og som eide hus i Alfaz. 

– Jeg husker veldig mye fra den turen. Jeg husker at min største musikalske helt Lowell George fra bandet Little Feat døde den sommeren, og jeg fant ut av det da jeg kjøpte en engelsk musikkavis på en kiosk i Alfaz del Pi. Det var en sterk dag for meg, og fikk meg til å bli trist. Derfor husker jeg det så godt. Men jeg husker jeg elsket å være på stranden og på kaféer. Det var så mye for meg å glede seg over og oppleve den gangen. Så området opptar en viktig del av hjertet mitt.

Da han kom tilbake til Alfaz i forbindelse med Spansk-Norske Dager for ti år siden, ble han veldig overrasket over hvor mye Alfaz del Pi hadde forandret seg. 

– Byen hadde gått gjennom en utrolig utvikling og hadde blitt et veldig vakkert sted. I tillegg fant jeg en favorittrestaurant som jeg for fire, fem år siden besøkte igjen, Casa Enrique. En nydelig fiskerestaurant. Dessuten var det utrolig hyggelig å spille på kulturhuset i Alfaz. Veldig mange møtte opp på konserten, så jeg gleder meg som et barn til å komme tilbake nå i høst. 

Konserten hans kommer til å vare i circa en time, og den vil inneholde sanger fra alle platene til Hoel.

– Publikum vil få høre låter fra hele min karriere. Jeg forteller vanligvis mange historier som også inneholder mye humor. Så jeg håper at jeg kan snakke norsk og at det kommer mange nordmenn og hører på! Jeg har hatt stor suksess med mine konserter i Norge i sommer, hvor folk lo mye og sang med. Håper at det blir slik i kulturhuset også. Så Señoras og Señores, jeg gleder meg virkelig til et nytt møte med dere nå i høst!

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no