Østfold flyttebyrå

 • – Jeg gleder meg vilt Patrick Alexander Paulsen har ambisjoner om å vinne under VM i Benidorm.
 • – Jeg gleder meg vilt
  Patrick Alexander Paulsen (t.v.) er Norgesmester i Classic Physique. Her er han sammen med trener Kenneth Foss (midten) og Mens Pyhsique utøver Rashid Kwarasey i Klubb Team Toppform.

– Jeg gleder meg vilt

Patrick er Norges deltaker i VM i kroppsbygging som går i Benidorm.

COSTA BLANCA/OSLO

Patrick Alexander Paulsen (33) har trent hardt og målrettet siden tenårene for å forme kroppen og bygge muskler. 8. - 12. november er han Norges eneste deltaker når VM i kroppsbygging går av stabelen i Benidorm.

Konkurransedrevne Paulsen har konkurrert aktivt siden 2013 og har flere seire.

– Jeg har noen seire under beltet, deriblant Norgesmester i en ny gren som heter Classic Physique. Den mest prestisjetunge plasseringen min var i Arnold Classic Europe som holdes i Barcelona. Her deltar de aller beste amatørene i verden hvor jeg fikk en 7. plass i «Classic Bodybuilding». Tidligere har jeg vært aktiv i både fotball, friidrett og kampsport, sier Patrick Alexander Paulsen til Vikingposten.

Paulsen startet oppkjøringen til VM i mai i år.

– I denne sporten har vi en «offseason» og en «onseason» som i mange andre sporter. Det interessante i min idrett er at på selve konkurransedagen er vi på vårt aller svakeste og helt utmattet etter tre til fem måneder på streng diett. Det er hard trening og utallige treningstimer på gymmen. Samt raske og effektive treningsturer i marka for å få ned fettprosenten. Siden mai har jeg mistet totalt 15 kilo fett og vann, sier Paulsen.

Han har klare mål før det braker løs i Benidorm denne uken.

Sett denne? Turister løy om matforgiftning - dømt til fengsel

– Ambisjonene mine er selvfølgelig å vinne, men jeg er fornøyd med å være topp seks i verden som amatør. Jeg har hatt en tøff oppkjøring med mye reiser i jobben, hunder og hotelliv som ikke er heldig når man skal være 100 prosent strukturert i hodet. Jeg tikker inn 45 arbeidstimer i uka, 21 treningstimer og skal smile og være på tilbudssiden til venner, familie og jobb samtidig. Dette er karakterbygging like mye som kroppsbygging. Det krever planlegging og målbevissthet.

Nå håper Patrick Alexander Paulsen nordmenn med interesse for trening tar turen for å gi han støtte under mesterskapet.

– Dette er en utrolig arena for de som interesserer seg for trening, helse og livsstil. Mange myter kan bli ødelagt dersom utenforstående ser hvor hyggelig kultur og vennlighet som er blandet utøvere og publikum. Her møtes alle for å kjempe og vise frem hvor hardt de har trent. Det er show og det er underholdning. Alle vil være best og dette er VM, avslutter den energiske kroppsbyggeren.

– VM deles inn i kroppsbygging og fitness. «Classic physique» er under kroppsbygging samt classic bodybuilding og bodybuilding. Fitness er «Men’s pyhsique».

«Classic physique» dømmes etter muskulatur, linjer og symmetri. Idéen er at det skal trekke sammenligninger til hvordan bodybuilding så ut på 70 og 80-tallet. Noe som er blitt utrolig populært blant utøvere og publikum de siste to årene. Jeg er første Norgesmester i denne klassen som får være også så heldig å representere Norge. Jeg gleder meg vilt.

Dette er dietten Paulsen følger for å nå sine mål:

Havregryn, to egg og en liten neve mandler, fire x middager a 200 gram kylling og 40 gram ris. Grønnsaker etter ønske. Jeg foretrekker spinat og asparges. Før trening: Fire riskaker med peanøttsmør.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no