Østfold flyttebyrå

 • – Jeg vil få dette til å fungere Jonas Lundbäck vil ha plass til 42 gjester inne og 30 personer ute når alt kommer på plass i sin nye restaurant.

– Jeg vil få dette til å fungere

Nå blir det nyåpning av tapas-«La Cueva».

SAN MIGUEL LAS SALINAS

Etter uker med renoveringer og investeringer i tapas-restauranten «La Cueva de la tia Ramblera» i San Miguel er ekteparet Jonas og Ulrika Lundbäck klare for å starte et nytt kapittel i livet. Lørdag 29. februar er det nyåpning av restauranten de tar over etter Robert Johansen.

Den lille grotte-restauranten har fått nye eiere og at ekteparet satser stort på restauranten i den lille spanske småbyen San Miguel er det liten tvil om.

– Vi har lagt inn 200.000 euro her til nå, og jeg har satt av midler for at driften her skal få en trygg start, sier Jonas Lundbeck (52). Jeg ville ha noe som var unikt, ikke bare fire vegger og tak, men noe som byr på mer enn bare en matopplevelse, forteller Lundbäck og smiler.

Jonas Lundbäck har tidligere drevet egen bedrift i Kiruna med graveutstyr i 30 år, men nå ville ekteparet finne på noe nytt.

– Det endte det opp med å selge bedriften i Sverige og vi flyttet til Costa Blanca. etter tips kom vi over denne hule-restauranten og vi mener den passer oss midt i blinken. Ulrika skal ta seg av kjøkkenet og betjeneningen der, mens jeg skal ta meg av baren og det administrative. Vi er begge entreprenører og vi vet at vi må gjøre dette riktig fra starten. 

– Restauranten har allerede gode anmeldelser på Tripadvisor og vi ville fortsette med noe som kan bli enda bedre. I tillegg til at dette er en grotte-restaurant, som gjør matopplevelsen bare enda mer spesiell, fortsetter Lundbäck.

Han er klar på at dette er ekteparets siste prosjekt før pensjonsalderen.

– Dette blir min siste jobb og dette kommer til å bli kjempebra. Jeg vil få dette til å fungere og levere en såpass god kvalitet at hvis ungene mine tar over kan jeg se tilbake på dette og være stolt, forteller en nøktern og optimistisk Lundbäck.

Lundbäck har ingen erfaring med restaurantdrift tidligere selv, men med seg på laget har ekteparet en svensk-spansk kokk og lokal betjening.

– Det er viktig å ta vare på alle i driften og vi vil ha trygge ansatte. Så lenge du har en teft for kvalitet, spiller det ingen rolle hva man gjør. Å behandle personalet, betale de god lønn og at de skal kjenne at de er en del av noe større, forklarer Lundbäck som noe av hemmeligheten for å oppnå suksess. 

Planen er å utvide med enda en restaurant og små-hotelldrift med tiden.

– Denne restauranten passet oss midt i blinken i tillegg til at vi også har planer og ideer om å drive et  lite hotell, også det i en i en grotte, som står i samme stil som restauranten.

Åpningen førstkommende lørdag er fullbooket med 200 personer og ekteparet har store forventninger til nyåpningen av restauranten.

– Vår svensk/spanske kokk Esteban Tapia vil stå for en spansk/skandinavisk inspirert meny med fokus på kvalitet. Lørdag kommer til å bli en kveld med god atmosfære, tapas og cava i San Miguel, lover den energiske svensken. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no