Østfold flyttebyrå

 • Jon vil leie ut 70 minilagre På Los Dolses senteret på Villamartin har Jon Hovland investert i et 200 kvadratmeter stort lagerlokale...
 • Jon vil leie ut 70 minilagre
  ...nå skal sommeren brukes til å pusse det opp.
 • Jon vil leie ut 70 minilagre
  I etasjen over lagerlokalet har Hovland et lokale han vil forsøke å skape en møteplass for skandinaver på i Villamartin.

Jon vil leie ut 70 minilagre

Mener skandinavenes ferieboliger mangler boder og lagerplass.

VILLAMARTIN

Kommunepolitiker og tidligere Meny-kjøpmann Jon Hovland fra Modum i Åmot har kjøpt 200 kvadratmeter med lokaler og vil leie ut 70 enheter i et minilager på Los Dolses i Villamartin.

Etter nesten 20 år med feriebolig i Orihuela Costa mener høyrepolitikeren fra Modum å ha funnet sin motivasjon for å tilbringe mer tid her på Costa Blanca.

– Jeg må ha noe å drive med, og  jeg har lenge sett at skandinavenes ferieboliger her mangler lagerkapasitet. Så etter å ha saumfart nærområdet her ute etter egnede lokaler falt valget på senteret på Los Dolses. Det er midt i blinken for et minilager-utleie konsept, sier Jon Hovland til Vikingposten.

Det avlange lokalet på 200 kvadratmeter vil kunne romme 70 enheter på 1 x 2 meter.

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide får du oversikten

– Dette er både sentralt og et trygt sted. Nå vil jeg bruke sommeren på få lokalene pusset opp og installere enhetene. Så håper jeg å komme i gang med utleie fra høstsesongen når skandinavene er på vei tilbake for vinteroppholdet. Jeg mener det er mange som har behov for å kunne stue bort sykler og annet som tar plass når man for eksempel skal være borte over en lengre periode. Mange enten låner bort leiligheten til familie eller leier den ut når man ikke bruker boligen selv. Da er det kjekt med ekstra lagerplass, slår Hovland fast.

Investeringen er på nesten 2,5 millioner kroner, og med på kjøpet er et lokale i etasjen over lageret. Her har kremmeren fra Modum planer om å skape en møteplass for skandinaver.

– Jeg måtte ta med lokalet i 2. etasje, men her ser jeg mange muligheter. Av natur liker jeg å snakke med mennesker, og om vi kan skape en samlingsplass her for skandinavene blir jeg glad. Lokalet kan egentlig brukes til veldig mye. Planen er i første omgang å selge vafler og bakervarer. Jeg har god erfaring fra min tid som kjøpmann og ser muligheter for stedet. Mange trenger en plass for å kunne holde møter av forskjellige slag. Her kan man ha aktiviteter av ulike slag, sier Hovland.

Kommunepolitiker Hovland har enda ikke bestemt seg helt for om han vil fortsette politikerkarrieren i hjemmekommunen. 

– Når du er politiker er det for fire år av gangen. Jeg avventer litt og har noen følere ut om et samarbeid med Senterpartiet for å få fjernet det sittende kommunestyret. Samtidig regner jeg med å måtte bruke mer tid her når dette kommer skikkelig i gang, selv om konseptet vil styre seg selv. Vi får se… Uansett vil det installeres elektroniske adgangskort med kode, så lagerlokalet vil være ubemannet. Og kundene kommer jo og går som de selv vil. Leieprisen vil variere med lengden på leieperioden og det vil selvsagt være mulighet for å fjerne veggene i enhetene om noen vil leie to eller flere enheter, avslutter Jon Hovland.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no