Østfold flyttebyrå

 • Kan kun sitte ute når det blåser på grunn av myggen Ekteparet Borg på Toretta III i Torrevieja kan ikke huske at myggen har vært så hissig som den er nå.

Kan kun sitte ute når det blåser på grunn av myggen

– Mye verre i år enn tidligere.

TORREVIEJA

Torrevieja kommune setter inn ekstra tiltak i kampen mot moskitoen. Nå dobler kommunen mannskapene som skal spraye mot myggen.

For Gunnel Le Grand Borg og Christer Borg på Toretta III er myggen så hissig at de ikke kan sitte ute i det hele tatt.

– Det er mye verre i år enn tidligere og jeg har bodd her siden 2001. De siste årene har kommunen vært flittig innom og sprøytet her i området, men vi har ikke sett de i hele tatt nå i vår. De siste månedene har vi nødvendigvis vært hjemme hele tiden, så vi vet de foreløpig ikke har sprøytet her, sier Gunnel Le Grand Borg til Vikingposten.

Helsebyråd i Torrevieja, Diana Box, sier kommunen har jobbet knallhardt de siste månedene for å forsøke å få bukt med årets mygginvasjon. 

– På grunn av portforbud og corona-pandemi har ikke kommunen hatt mulighet til å gjennomføre så mange tiltak som man har ønsket. Vi har noen faste steder som vi vet det er mye mygg og hvor vi sprøyter jevnlig. Men det har vært mye regn og i tillegg har ikke folk fått tatt turen til husene sine under portforbudet. Det betyr at mange private svømmebasseng har blitt stående uten vedlikehold. Og uten at det jevnlig fylles på med klor i bassengene blir de et paradis for myggen, sier Box til Vikingposten.

For Gunnel og Christer på Toretta III er myggplagen en lidelse.

Sett denne? Pågrepet i Torrevieja etter minibank-svindel

– Det er så ille at vi ikke kan sitte ute omtrent i det hele tatt. Det blir kun et par timer på formiddagen og når det er godt med vind. Da blåser de bort, sier Gunnel Le Grand Borg.
– For min del føler jeg myggen holder døgnåpent. Uansett når jeg setter meg ut får jeg noen nye myggstikk, sier Christer Borg. Han teller raskt cirka 20 myggstikk på ben og armer.

Hos kommunen er man både glade og avhengig for tips og tilbakemeldinger fra innbyggerne.

– Gi oss en beskjed om hvor myggen er særdeles plagsom, så skal vi komme å inspisere før vi eventuelt sprøyter. Kommunen har en egen Facebook-side, «Torrevieja sanidad», hvor du finner informasjon. Vi kan også kontaktes på e-post: sanidad@torrevieja.eu, sier helsebyråd Diana Box.

– Til slutt må jeg oppfordre alle sammen til å ha litt tålmodighet. Vi gjør alt vi kan for å få myggen under kontroll.

Denne saken handler om

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no