Østfold flyttebyrå

 • Kartlegger Torreviejas spesielle mikroklima

Kartlegger Torreviejas spesielle mikroklima

Proyecto Mastral og Agamed skal sammen kartlegge mikroklimaet i Torrevieja - men vi må vente en stund på resultatene.

TORREVIEJA

Med kun 280 liter nedbør per meter og gjennomsnittlig 325 dager med sol i året, er det  kanskje ikke så rart at innbyggerne i Torrevieja peker på saltvannslagunene som årsaken til mikroklimaet i området. 

Det er imidlertid ikke bevist vitenskapelig, men nå vil Proyecto Mastral med støtte fra Agamed undersøke mikroklimaet og påvirkning fra lagunene.

– Det som skal gjøres er en detaljert og vitenskapelig basert studie, slik at vi kan få mer og bedre informasjon om klimaet i vår naturpark, sier byråd Fanny Serrano og takket Proyecto Mastral for initiativet.

Ruben Torregrosa fra Proyecto Mastral sier at man må vente i fem til ti år før man kan få foreløpige resultat, men at det vil ta 30 år før man kan gjøre en skikkelig analyse av forholdene. 

Dette betyr ikke at man ikke allerede har fått de første inntrykkene fra målingene. Det understrekes at dette er foreløpige resultat, men forskjellene som er registrert i målingene er signifikante.

Det ble for eksempel mål 100 liter nedbør per kvadratmeter i Torrevieja den 19. november i fjor. I naturparken var det knapt 25 liter per kvadratmeter - samme dag.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no