Østfold flyttebyrå

 • Kjemper en fortvilet kamp Naboene i Calle Tauro i Albir frykter at livet deres ikke lenger vil bli det samme om kommunen ikke stopper planen...
 • Kjemper en fortvilet kamp
  ... om «Punto Limpio» på plassen foran husene deres.
 • Kjemper en fortvilet kamp
  Amina Balm synes det verste er hvordan naboene blir behandlet av Rådhuset, som gang på gang har oversett klagene deres.
 • Kjemper en fortvilet kamp
  Ana Van Meel og mannen hennes kjøpte huset sitt for 50 år siden, og har stortrivdes. Nå frykter de at livskvaliteten vil synke i takt med verdien på huset deres.

Kjemper en fortvilet kamp

Naboer blir ikke hørt.

ALBIR

Nabolaget i Calle Tauro i Albir er forferdet over det som skjer rett foran nesen deres. Rådhuset har bestemt at den tomme plassen foran hjemmene deres skal bli brukt til å lagre farlig avfall. 

Vikingposten møter flere av naboene sist tirsdag morgen. De har organisert nok en protest mot det de mener er rett og slett helsefarlig.

– Det har blitt bestemt på Rådhuset at det skal plasseres et «Punto Limpio» (rent punkt) på plassen her, sier Amina Balm og peker på den andre siden av gaten. 

– Vi har slitt med denne saken i mange måneder nå, og hver gang vi får et håp om at prosjektet vil bli stoppet så er de i gang igjen med å grave, og gravemaskinene kjører opp og ned veien foran her mange ganger om dagen. Men det vi er redd for er alt det farlige avfallet som skal lagres her. 

Hun synes det er fint at kommunen organiserer «Puntos Limpios», men at det er merkelig at de velger å legge det midt i et boligfelt. 

– Det er bare helt uforståelig, for det må da være andre plasser hvor man kan gjøre dette. Vi har protestert helt fra begynnelsen. I januar begynte de å grave her og vi spurte hva de skulle gjøre. Arbeiderne bekreftet at det var «Punto Limpio», men da vi snakket med ordfører Vicente Arques sa han at det ikke var tilfelle og at de var på utkikk etter en annen tomt i forbindelse med dette. Men så fortsatte arbeidet, og på nytt klagde vi. Da lovte ordføreren oss at det rene punktet ikke ville bli satt opp i Calle Tauro 1. Det er helt sant. Jeg har det skriftlig fra han. 

Men ifølge Balm og de andre naboene startet arbeidet med plassen på nytt ti dager etter valget, og det ble bekreftet at det er et rent punkt det er snakk om. 

– Vi er helt forferdet med tanke på at dette nå skal bli en stor søppelplass med alt fra batterier og vaskemaskiner til matolje og organisk avfall. Dette betyr ikke bare noe for helsen vår, men også vårt daglige liv. Det vil bli enda mer trafikk på veien foran husene våre, og vi frykter at folk vil komme hit og legge fra seg all slags søppel. En annen ting er verdien på husene våre. Det koster nokså mye penger å kjøpe et hus her, men prisene vil ramle rett nedover om kommunen får viljen sin. Tenk bare på lukten.

Hun legger til:
– Det verste er hvordan saken har blitt behandlet, hvordan de over 200 naboene som har skrevet under på et protestbrev rett og slett blir oversett av kommunen. Politikerne har løyet til oss så mange ganger, og nå er det ingen som tar telefonen eller er til stede når vi endelig får organisert et møte på rådhuset. Vi er så fortvilte, for vi kjemper og kjemper men ingen hører på oss.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Skål for kjærligheten!

Anne-Grethe og Hans-Petter Hansen måtte søke kongen om tillatelse før de giftet seg. Nå har de feiret 60 års bryllupsdag på Costa Blanca.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no