Østfold flyttebyrå

 • Kjente tenorer legger sine forberedelser til Costa Blanca Nordic Tenors gleder seg til å opptre lørdag 26. mai, for første gang i Minnekirken.

Kjente tenorer legger sine forberedelser til Costa Blanca

...og nå kan du få en smakebit.

VILLAJOYOSA

Tirsdag ankom Nordic Tenors Solgården hvor de skal ha øvingsopphold for å forberede en ny konsertturne i Norge. De første smakebitene på repertoaret vil man få i Minnekirken førstkommende lørdag.

Den endelige forestillingen «Viva la Musica» har premiere i Kilden i Kristiansand 7. september, og gruppen skal turnere land og strand rundt i Norge de neste to årene. 

– I den forbindelse har gruppen kommet hit sammen med vår pianist og vår regissør for å øve inn nye nummer og sanger, og sette sammen materialet som skal bli til den nye konserten, opplyser Jan-Tore Saltnes fra Nordic Tenors til Vikingposten. En del av det nye repertoaret vil fremføres av Nordic Tenors og pianist Øystein Lund Olafsen for første gang i Minnekirken på lørdag, sammen med noen av gruppens mest elskede sanger fra tidligere konserter.

Sett denne? Ny lov blir snart innført - må ta i mot betalingskort på kjøp over 30 euro

Det er første gang Nordic Tenors opptrer i Minnekirken, men gruppens pianist, Øystein Lund Olafsen, var der i fjor sommer. Konserten vil vare én time og 18 minutter, og repertoaret vil spenne fra opera til jodling. 

– Siden vi har prøver hele uken tror jeg ikke jeg skal si så mye mer om hvilke sanger vi skal synge, sier Lund Olafsen. Men vi ønsker å få folk til å le og bli berørt. Vi kan love at de vil få et variert repertoar fra flere av det dype musikkhavets små skattekister.

Gruppen er veldig populær og pleier å opptre for fullt hus hvor enn de er. 

– Vi har fått tilbakemeldinger på at flott og variert musikk fremført på en folkelig måte ispedd snill humor er noe folk liker. Uansett om vi synger opera, polka eller musikaler, gjør vi det med kjærlighet til den musikken vi synger, og vi bruker like god tid på å innstudere viser som operaarier. Musikken skal alltid være topp kvalitet. Dette tror jeg er noe av årsaken til at folk kommer igjen og igjen.

Gruppen besøker Costa Blanca for første gang, og trives som fisken i vannet. 

– Vi visste på forhånd at det er fine strender og god mat her, og vi fikk høre fra vår pianist at Solgården er et veldig fint og gjestfritt sted. Hovedgeskjeften vår blir å lage ny konsert, men vi har satt av et par timer hver dag til strandliv, og et par kvelder til å besøke en av de trivelige byene i nærheten. Pianisten vår blir guiden vår. Han er både en gastronom og har god luktesans for koselige smau og trivelige tapasrestauranter.

Konserten starter klokken 19.30 lørdag 26. mai. Billetter selges ved inngangen og koster 20 euro. Inntektene går uavkortet til Wenche Foss Minnefond, som bidrar til at utviklingshemmede skal kunne få med seg ledsagere på sydenferie. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no