Østfold flyttebyrå

 • Klager på mangler på La Manga Slik ser store deler av Gran Via ut. Dype spor og sprukket asfalt preger den 18 km lange veien langs Mar Menor. Foto: Knut Åge Hansen
 • Klager på mangler på La Manga
  Tagging på en urbanisasjon ved km 13 på La Manga.

Klager på mangler på La Manga

Beboere klager på huller i asfalten, tagging og maling på bygg, dårlig transporttilbud, mangel på gatebelysning og søppel på ubebygde tomter.

LA MANGA

Det er tilløp til krisestemning på La Manga. Beboerne og handelsstanden har ventet i flere år på at penger fra fondet for integrert og bærekraftig utvikling (Edusi) skulle endre imaget til den viktigste turistdestinasjonen i Murcia-regionen. Årene har gått og investeringene kommer i små drypp, skriver La Verdad.

Til nå har man kun fått til å avslutte deler av sykkelstien, installere wifi på to strender, lage en parkeringsplass for 33 biler og starte arbeidene med utkikkstårnet ved Hotel Galúa. 

Resten av løftene har man ikke sett noe til. Strandpromenadene skulle ferdigstilles, køproblemene skulle løses, den offentlige transporten skulle bedres, det skulle lages turstier, man skulle eliminere arkitektoniske barrierer, det skulle lages flere parkeringsplasser og en ny grønn promenade på 1,3 kilometer i Veneziola. Disse og flere prosjekt må vente. 

Men det er ikke bare regionale myndigheter som kritiseres. Cartagena og San Javier må ta sin del av ansvaret for at beboerne på La Manga føler seg «forlatt» av myndighetene.

Verst skal det være i den delen av La Manga som tilhører Cartagena kommune. Blant annet er veidekket på den delen av Gran Via som ligger i Cartagena i svært dårlig stand.

Etter en dårlig vinter venter handelsstanden nå med lengsel på påsken. 

– Dette har vært en av de verste vintrene, sier en næringsdrivende. Kun 12 prosent av de 800 bedriftene som er registrert på La Manga er åpne i vinter, ifølge tall fra Asociación de Comerciantes y Hosteleros, foreningen for handelsstand og overnattingsbedrifter.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no