Østfold flyttebyrå

 • Kommunen dømt til å rydde opp i Torrevieja-urbanisasjon Jorunn Helene Småbakk Olsen og Oskar Johan Olsen gleder sg over at kommunen nå må oppgradere urbanisasjonen.

Kommunen dømt til å rydde opp i Torrevieja-urbanisasjon

Beboere: – En skandale at det har gått over 30 år

TORREVIEJA

En domstol i Elche har gitt beboerforeningen i Torreta III i Torrevieja medhold i saken de hadde anlagt mot kommunen. Retten avviste imidlertid kravet om ni millioner euro, som man ba om.

I Spania ble boligene i Torreta III kjent på 80-tallet i programmet «Un, dos, tres».  En bungalow i urbanisasjonen var hovedgevinst på lørdagene i det populære programmet. Men urbanisasjonen ble bygd uten mange av de grunnleggende tjenester som var inkludert i prosjektet fra 1984, skriver Informacion. Nå er det problemer med gatebelysning, vannforsyningen, fortau og asfaltering.

Ekteparet Jorunn Helene Småbakk Olsen og Oskar Johan Olsen har benyttet ferieboligen sin i urbanisasjonen gjennom de ti siste årene.

– Dette er et stort område og det er en skandale at det har gått over 30 år. Nå blir det kanskje en løsning snart og det gleder vi oss over, sier ekteparet til Vikingposten.

Ifølge det norske ekteparet trenger hele urbanisasjonen en real ansiktsløfting.

Sett denne? Voldelige innbruddstyver brakk beinet på huseier

– Det er helt forferdelig flere steder. Nå håper vi de i første omgang vil asfaltere og rydde de store grøntområdene her, og ikke minst regulere gjennomgangstrafikken. De smale veiene mellom husene blir brukt som snarveier for foreldre som skal levere og hente barna på skolen som ligger rett i nærheten. Dette fordi det er en lang omvei om du skal følge veien frem til skolen. Det er et under at ingen har blir kjørt ned på veiene som går på kryss og tvers i urbanisasjonen, sier Jorunn Helene Småbakk Olsen.

Retten sier at Torrevieja kommune må ta ansvaret for de arbeidene som fortsatt ikke er gjort etter 33 år.

Det er over tusen boliger i Torreta III og det var beboerforeningen som bragte saken inn for retten. Det var advokatene i Chapapría-Navarro y Asociados som førte saken for beboerne. 

– Vi må nesten få berømme beboerforeningen her som har hatt en ukuelig ståpåvilje for å få kommunen til å ta nødvendige grep. Det er blitt holdt informasjonsmøter for oss beboere én gang i måneden, sier Oskar Johan Olsen. Og de har vært på kommunehuset i egne T-skjorter flere ganger for å få oppmerksomhet rundt problemene, sier Oskar Johan Olsen.

Dommen gir imidlertid ikke beboerne fullt medhold. Beboerne krevde at de rundt fire millioner euro i eiendomsskatt (IBI) de har betalt i disse tre årtiene og fem millioner som de mener er kostnaden for å gjennomføre det vedlikeholdet og arbeidene som var forutsatt i byggeplanene. Dette ble aldri gjort på tross av at utbyggeren MASA garanterte for kostnadene og avga grøntområder til fellesområder.

Utbyggingen ble vedtatt mens PSOE styrte i Torrevieja, og problemene som oppsto ble ikke løst med PP i førersetet i mer enn to tiår.

– Det er en ironisk strofe om at vi må være tålmodige - som er blitt gjentatt under møtene her i flere år. Å være tålmodige i mer enn 30 år er vel innafor, sier Oskar Johan med et smil.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no