Østfold flyttebyrå

 • – Krevende og tøft Marina Sanmartin Sanz holder motet og motivasjonen oppe selv om det foreløpig kun er tillatt med uteservering med 50 prosents utnyttelse av kapasiteten.
 • – Krevende og tøft
  Strandrestauranten Foodline helt nord på La Mata-stranden er og har vært populær for skandinaver i mange år.

– Krevende og tøft

Marina håper utlendingene raskt får vende tilbake til Costa Blanca.

TORREVIEJA

Ved strandrestauranten til Marina Sanmartin Sanz, «Foodline», på La Mata er det til vanlig 90 prosent utlendinger. For henne og restauranten er det avgjørende at grensene åpnes igjen før sommeren er over.

Med 90 prosent utenlandske gjester merkes det godt at byen er i nedtrappingsfase 1.

– Det er tydelig at våre «faste» gjester er i sine respektive hjemland. Vi har mindre enn 1/3-del av omsetningen nå som på samme dag i fjor. Vi har holdt dørene åpne en drøy uke, men det var først søndag, 17. mai, vi hadde greit med folk ved vår uteservering. Ikke bare er 90 prosent utlendinger, men de aller fleste av dem er skandinaver, sier Marina Sanmartin Sanz.

Sett denne? Noen ganger må bruke ansiktsmaske i bil

Nå savner hun og ektemannen kundene sine og håper gjestene kommer tilbake så snart det er mulig. Det har ikke vært mange spanjoler ved bordene på uteserveringen etter åpningen i forrige uke.

– Jeg håper flyene snart kan begynne å gå igjen. Ikke bare er gjestene våre en viktig del av miljøet ved restauranten, men det er krevende og tøft også økonomisk. Om jeg skal forsøke å være optimist kan vi redde kanskje av 30 prosent av en vanlig sommersesong.

Marina Sanmartin Sanz mener samfunnet må åpnes opp om ikke vil Spania gå konkurs.

– Selvfølgelig skal vi følge alle sikkerhetstiltakene nøye og med samvittighet. Vi må bare finne oss i at hansker, masker, antibac og å holde avstand blir en del av hverdagen fremover.

– Vi vil fortsette å stå på og jobbe for våre gjester for det er det vi elsker, og vi vil jo fortsette med dette i lang tid også fremover. Det er lett å forstå at kundene vår kommer tilbake hit, sier hun og peker utover stranden, havet og solen.

– Så får jeg håpe det har noe med maten og oss som jobber her også, sier Sanmartin Sanz og ler.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no