Østfold flyttebyrå

 • Krever at strandpromenade blir fikset Jan Olof Noren og Margareta og David Lewis hadde gjerne sett de kunne benytte hele promenaden under ferien på Costa Blanca.
 • Krever at strandpromenade blir fikset
  Ekteparet Ingrid og Rolf Smedberg bor selv på Cabo Roig.

Krever at strandpromenade blir fikset

Strandpromenaden på Cabo Roig er en av turistattraksjonene på Orihuela Costa. Nå ligger den bokstavelig talt «på kanten av stupet».

ORIHUELA COSTA

Strandpromenaden er i svært dårlig forfatning og utbedringene uteblir. Beboere i området krever at arbeidet med å forbedre gangveien settes i gang raskt på grunn av faren for at den raser ut, skriver Informacion. 

Den to kilometer lange strandpromenaden, som går langs klipper og strender fra Cala Capitán til La Caleta, er preget av mer eller mindre vellykkede forsøk på å dekke over feil og mangler. Situasjonen blir stadig verre og man frykter for turistenes sikkerhet.

Ingrid og Rolf Smedberg bor på Cabo Roig.
– Det er synd dette ikke er fikset, men vi synes kommunen har fått gjort mye allerede. De har for eksempel vært utrolig flinke med å få fikset både strendene og områder som ble rammet av uværet vi hadde. Det virker som de forsøker å prioritere de områder som de mener er viktigst først.

For noe tid tilbake falt en skandinavisk kvinne i et hull på gangveien. Noen busker tok av for fallet og kvinnen fikk mindre skader. I dag er situasjonen den samme, hundrevis av mennesker - tusenvis om sommeren - vandrer på promenaden. Det gjør de uten å vite om faren ved å gå på en vei som er gammel og skadet av uvær, bølger og vind, noe som også har forårsaket flere skred.

Jan Olof Noren og Margareta og David Lewis er på ferie i området og mener kommunen burde fått promenaden i orden raskt.

– Dette som er et så populært turområde skulle vært fikset med en gang. Det er jo forferdelig at det skal gå så langt at folk ramler gjennom bakken. Vi har hørt at Orihuela Costa ikke blir prioritert fra byrådet i Orihuela, det er trist om det er slik. Samtidig må folk respektere sperringene, vi har sett mange som ikke gjør det akkurat her, sier det svenske trekløveret.

Nå krever beboerforeningene i paraplyorganisasjonen Federación de Asociaciones de Orihuela Costa (FAOC) handling fra politikerne i Orihuela før det skjer flere og alvorligere ulykker på strandpromenaden. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no