Østfold flyttebyrå

 • Kunstnerpar åpner sitt atelier for kunstelskere - og nysgjerrige Fabiana Canti (t.h.) har blitt både venn og ansatt hos Forfang og Righard etter å ha vært spansklærer for paret.
 • Kunstnerpar åpner sitt atelier for kunstelskere - og nysgjerrige
  Ingrid Forfang og Orion Righard har funnet seg godt til rette i sitt atelier i calle Pedro Lroca i Torrevieja, hvor Fabiana Canti (midten) administrerer.

Kunstnerpar åpner sitt atelier for kunstelskere - og nysgjerrige

Kunstnerparet Ingrid Forfang og Orion Righard har slått seg ned på Costa Blanca. De etablerte kunstnerne inviterer nå likesinnede til å møtes i deres atelier i Torrevieja.

TORREVIEJA

Norske Forfang og svenske Righard, som har tre barn, traff hverandre under studietiden på kunstakademiet i Antwerpen i Belgia i 1992. Nå er Spania og Orihuela Costa deres nye hjemland. Det femte i rekken.

– Vi har jobbet profesjonelt med kunst siden vi gikk ut av kunstakademiet i Antwerpen. Vi jobber som frie kunstnere med utstillingsvirksomhet i særlig norske gallerier der vi har et trofast publikum, forteller Ingrid Forfang.

Spania-reisen startet med et kortere opphold for et drøyt år tilbake på Orihuela Costa.

– Vi har alltid reist til andre steder i verden under noen vintermåneder hvert år og har bodd i Norge, Sverige, Belgia og Frankrike tidligere. Vi har nødvendigvis måtte reise til steder hvor datteren vår, som nå er 13 år, har kunnet gå på svensk skole. Under et søk på nettet fant vi den skandinaviske skolen på Playa Flamenca. Så etter fire deilige måneder her kom dagen hvor vi skulle reise hjem. Da stoppet vi opp og spurte hverandre om hvorfor vi ikke skulle bare bo her. Da ble det salg i Sverige hvor vi har bodd de siste 18 årene, og kjøp av bolig på Cabo Roig, sier Forfang.

Nå åpner de hyggelige kunstnerne sitt galleri i calle Pedro Lorca 130 torsdagskvelder fremover.

– I Sverige arrangerte vi konserter og utstillinger. Det vil vi fortsette med her i vårt nye hjemland. Derfor åpner vi det ene atelieret for publikum hver torsdag kveld med start torsdag 5. desember klokken 18.00. Vi håper det blir en spennende møteplass for kunstelskere og andre nysgjerrige, og at vi kan skåle i et glass cava og nyte av både kunst, tanker og musikk sammen, sier det «svorske» paret.

Paret har ikke ligget på latsiden siden de valgte å flytte.

– Vi har lært oss spansk og fått registrert vår virksomhet. Vi har lært at ting kan ta litt tid, men vi har fått utrolig god hjelp av vår spansklærer Fabiana Canti. Hun har guidet oss gjennom jungelen av papirer og jobber nå fast for oss ved vårt atelier her i Torrevieja. Vi må ha en til å administrere, samtidig har vi blitt veldig gode venner, sier Ingrid Forfang.

– Vi er ganske åpne for hva torsdagene skal inneholde. Men vi vil ha det gøy og kanskje danse tango. Det er blitt en av mine lidenskaper, avslutter Forfang.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no