Østfold flyttebyrå

 • Kunstnerspire i emning Isabella er født i Danmark og oppvokst i Altea, hvor hun beveger seg som fisken i vannet.
 • Kunstnerspire i emning
  Isabella Hernandez er med for første gang i Balconadas i Altea med sitt ”Fantasía de corazones”.

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

ALTEA

Nå deltar hun i populære Balconadas.

Vikingposten møter Isabella på Kirkeplassen i gamlebyen i Altea. Det er midt på dagen, og det er varmt, men Isabella klager ikke. Alt hun kan tenke på er at maleriet hennes har fått plass på Alteas mest populære kunstutstilling.

– Jeg og moren min kom hit til gamlebyen på fredag. Da var maleriet mitt allerede opphengt. Jeg kunne knapt tro det da jeg så det henge der. Jeg følte en eksplosjon av glede inni meg. Det var så emosjonelt.

18-åringen er født i Danmark, men vokste opp i Altea, og snakker flytende spansk. Hun kan fortelle at kunsten har blitt en stor del av hennes liv, og at hun maler så ofte hun kan. 

– Det jeg liker så godt med kunst er alle de vakre fargene, alle mulighetene, det er så gøy. Jeg har lært en del på skolen, og jeg maler intuitivt. Når jeg har penselen i hånden, er det som om den styrer seg selv. Jeg føler en utrolig glede ved å male. 

Da hun bestemte seg for å lage et bidrag til Balconadas, var det Alice i eventyrland som inspirerte henne. 
– Jeg ønsket å lage mange bobler, hver og en med sin farge og hjerte. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. 

Hun reiser seg og tar oss med nedover gamlebyen for å finne gaten hvor maleriet hennes er. På veien stopper hun og hilser på forskjellige mennesker. Alle kjenner Isabella. Noen minutter senere står vi i Calle Salamanca foran hennes maleri, som har fått tittelen ”Fantasía de corazones”. 

– Hva synes dere? Er det ikke fargerikt? Det tok meg noen dager å male det. Jeg deltar med et lignende maleri i Balconadas i Calpe som åpnet forrige uke. 

Hun håper å kunne fortsette å male i lang tid fremover. Det mangler ikke på planer.

– Drømmen hadde vært å åpne en mellomting av en kunstbutikk og kunstgalleri, hvor jeg blant annet kunne selge min egen kunst. Jeg vet det er vanskelig, men det hadde vært noe, avslutter den nybakte kunstneren.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no