Østfold flyttebyrå

 • La Mangas solstråle er borte Iren Amundsen gikk bort 10. februar. Foto: Jan Arnesen

La Mangas solstråle er borte

Lørdag 10 februar døde Iren Amundsen. Hun ble 66 år gammel. For alle i det norske miljøet på La Manga var hun et begrep. En solstråle.

LA MANGA

Det har vært en tung tid for mange på La Manga etter at Iren Amundsen sovnet stille og fredfullt inn. Hennes livsledsager gjennom et langt liv Jan Amundsen satt ved hennes side til det siste.

Iren og Jan Amundsen kom til La Manga i november 2003. I alle disse årene har paret vært et knutepunkt for alle med tilknytning til stedet. 

–  Iren var en sprudlende og livsglad «jente», sier Roy Morten Andersen. Jeg vil alltid huske henne som «jenta» med det lange lyse håret og smilet og latteren som alltid var der, sier han. 

– Hun har betydd og gjort så mye for så mange her nede, sier venn og mangeårig La Manga-boer, Jan Arnesen.

Iren var i 10 år tilknyttet Den norske klubben på La Manga, som sekretær. 

– Iren gjorde en helt utrolig innsats for Den norske klubben, sier leder Aslaug Vassøy Auestad. Bare noen dager før hun gikk bort snakket jeg med henne på telefonen. Da satt hun i sykesengen for å skrive ferdig årsmeldingen, for hånd, til generalforsamlingen i klubben. Hun var som en sol, helt til siste slutt, sier Auestad.

For mange av oss her nede var Iren kontaktpersonen hvis du trengte hjelp til noe. - Det skal jeg ordne, var alltid svaret fra Iren. Og, når man kom til sin leilighet på La Manga sto det ofte en blomst på bordet. Hilsen, Iren.

Iren var åpen om sin sykdom. Hun ville ikke isolere seg. Når hun orket tok hun seg ut blant venner. Hun kjempet tappert til det siste.  Men, da dødsbudskapet kom var det et sjokk for alle her nede. Fra å sitte blant sine venner på stamstedet Manga Norte og le og prate den ene dagen, gikk det bare to dager til hun sovnet stille og fredfullt inn. 

De som kunne var samlet til en minnestund på Tanatoriet i Algar søndagen etter dødsfallet. Det satte familien stor pris på. 

–  Det varmer utrolig godt å se hvor mange som satte pris på mamma, forteller sønnen Christian og svigerdatter Iselin. 

Selv om de når går igjennom en tung og vanskelig tid, er både Jan, Christian og Iselin enormt takknemlige for den varme og støtte de er blitt møtt med fra miljøet på La Manga. 

De vil også rette en stor takk til Marita Nyrelius og Alvaro Gustin i Skandservice. Marita har vært med mamma på sykehuset nesten alle dagene og stilt opp  for mamma som hun skulle vært en søster til henne, sier sønnen Christian. De vil også takke Roy Morten Andersen, for all hjelp og støtte. 

Det vil bli holdt en minnestund hjemme i Norge senere. Dato er ikke bestemt, men Cristian Amundsen sier at alle som vil kan kontakte ham på mail: christian.iselin@gmail.com, om når det blir.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no