Østfold flyttebyrå

 • Lager hindringer for populær gangvei På skiltene som Confederación Hidrográfica del Segura har fått satt opp ved portene, står det ingenting om at fotgjengere ikke får ferdes der, selv om det i følge dem gjelder all ferdsel.
 • Lager hindringer for populær gangvei
  Jean Bednarek (t.v.) og Karen Stewart er glade for at myndighetene vil stoppe uautoriserte kjøretøy fra å bruke kanalveien, men at myke trafikanter ikke skal få ferdes der, synes de er noe tull.

Lager hindringer for populær gangvei

Lei av trafikken.

 

ORIHUELA COSTA

Myndighetene har sett seg lei av uautoriserte kjøretøy som bruker kanalveien mellom Villamartin og Los Dolses i Orihuela Costa og har i de siste månedene montert skyveporter flere steder.

Dette er til bekymring for flere som liker å gå og sykle der. For øyeblikket holdes skyveportene åpne mesteparten av tiden, men det er nok en del folk som blir skuffet, hvis disse stenges helt. 

Karen Stewart og Jean Bednarek er fastboende i Villamartin og har brukt kanalveien i alle de 15 årene som de har bodd i området.

– Om morgenene liker jeg å gå turer med hunden min langs kanalen, og på ettermiddagene går jeg og Jean fra Villamartin til Los Dolses, hvor vi tar en kaffepause før vi går tilbake igjen. Det er en veldig fin spasertur, og det er synd hvis vi skal miste denne muligheten, forteller Karen Stewart.
– Jeg forstår at de vil stoppe biler og andre motoriserte kjøretøy. Det er jeg enig i, men hva slags skade gjør vi som bare går her? Det lurer jeg veldig på, sier Jean Bednarek.

På boligjakt på Costa Blanca? Så mye hus får du for én million kroner

Vikingposten har tatt kontakt med Confederación Hidrográfica del Segura som eier veien som går parallelt med kanalen, for å få svar på hvorfor man nå ikke kan ferdes der.

– Den tilhører oss for bruk, bevaring og vedlikehold, og må kun brukes til dette formålet. Det er forbudt for publikum å passere langs kanalen, sier en representant fra organisasjonen til Vikingposten.

Det svaret er ikke de to gode venninnene fornøyd med og ønsker en bedre forklaring.
– Hvorfor har de ikke gjort noe med det tidligere da? Slik vi har forstått skiltene, så er det bare motorkjøretøy som ikke får lov til å passere. Noen ganger er portene stengt, men det ser ikke ut til å stoppe folk. Det går fint an å gå i rundt dem. De er aldri låst heller.

– Hvis man i det hele tatt skal stoppe trafikken er det ikke nok med bare skilt. Det har kjørt seks biler forbi bare de siste ti minuttene. Jeg slutter ikke å bruke denne veien før noen fysisk stopper bilene. Det har enda ikke skjedd, konstaterer Jean Bednarek.

Kjetil Gøystdal ble ganske så overrasket da han kom ned til Los Dolses på slutten av januar og så endringene som da var på gang langs serviceveien langs kanalen. Gøystdals oppfatning av situasjonen er ganske lik de to britiske damenes.

– Det var satt opp store porter, som riktignok var åpne, og med gjerder som skal hindre forbipassering. Videre var det skiltet at innkjøring var forbudt. Fint at en stopper biler som kjører der, men hvorfor hindre aktivitet med sykkel og gående? Det er jo et rekreasjonsområde som benyttes av mange gående og syklister. Enkelte steder er det helt sperret ved porten, mens andre steder kan man gå rundt sperringingen, sier Kjetil Gøystdal.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no