Østfold flyttebyrå

 • Legger ned levebrødet - baker i Torrevieja gir seg Siste åpningsdag for Moritz bakeri og konditori og baker Ståle Soltvedt er etter planen lørdag 17. februar.
 • Legger ned levebrødet - baker i Torrevieja gir seg
  Kristin Soltvedt (t.v.) har fått mange venner i bakeriutsalget på senteret. Nå legger de ned, til Else og Terje Nerli sin store fortvilelse.

Legger ned levebrødet - baker i Torrevieja gir seg

Kroken på døra også for det skandinaviske senteret.

TORREVIEJA

Etter femten år med nybakte brød og kaker legger baker Ståle og kona Kristin Soltvedt ned familiebedriften Moritz bakeri og konditori i Torrevieja.

I midten av neste måned er det slutt og kroken på døra for det norske bakeriet på senteret Gallerian.

– Det er klart det er litt vemodig å legge ned bedriften jeg har jobbet i og drevet i 35 år. De 15 årene vi har drevet her i Torrevieja har vært en fantastisk reise, men det er ikke sårt og vondt. Vi føler det er greit å legge ned nå, sier baker Ståle Soltvedt (52) til Vikingposten.

Det tidligere skandinaviske senteret, nå Gallerian, stenger også dørene. Det ble kjøpt opp av Solvia, eiendomsmegleravdelingen til Banco Sabadell, tidlig i 2015. De vil, etter det Vikingposten kjenner til, selge de to etasjene i bygget i calle La Loma 37-39. Siste dag er 4. mars.

– Det er ikke noen tvil om at det har vært vanskeligere å drive bakeriet her på senteret de siste årene. Det sier seg selv at det blir lite trafikk når det ikke kommer inn nye leietagere etter at en etter en leietaker forsvant og ingen nye kom til. Men jeg må legge til at vi har hatt et ryddig forhold til våre kontakter hos Solvia etter de tok over senteret. Alle avtaler og kontakter har blitt overholdt, vi fikk også en redusering av husleien etter at vi forespurte om det, sier Soltvedt.

Sett denne? Lover at ny Murcia-flyplass tas i bruk i år

Kristin og Ståle Soltvedt har vurdert å finne nye lokaler og flytte bakeriet.

– Det kreves for mye å flytte driften. Det innebærer store investeringer, noe vi ikke vil eller orker nå. Deler av maskinparken hadde det blant annet ikke vært mulig å flytte. Nå ser vi fremover og gleder oss til nye utfordringer, sier Ståle Soltvedt.

– Jeg har blant annet måtte sende ut jobbsøknad. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle gjøre, sier bakeren og ler. Jeg har fått meg ny jobb og gleder meg til å slippe å tenke på bedriften 24/7. Det er også en bør som nå blir borte, jeg skal ikke legge skjul på det. Samtidig stortrives vi her på Costa Blanca og har ingen planer om å flytte. Sønnen vår, som gikk i læra i bakeriet her, er nå selv baker i Norge. Så familietradisjonen blir tatt vare på gjennom han.

Else og Terje Nerli har bodd i Torrevieja i mer enn 20 år og fulgt bakeriet siden oppstarten. De liker ikke at et av deres stamsteder nå blir borte.

– Vi har fulgt med Kristin og Ståle siden de startet opp bakeriet her og barna deres var små. Jeg orker nesten ikke å snakke om det uten å begynne å gråte, sier Else Nerli. 

– Det er kjipt. Her har vi truffet mange mennesker opp gjennom årene som vi senere har blitt gode venner med. Men alt har sin tid. Vi trøster oss med at vi fortsatt vil ha kontakt, sier Terje Nerli.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no