Østfold flyttebyrå

 • Los Locos-stranden skal bli ny, men det vil ta tid

Los Locos-stranden skal bli ny, men det vil ta tid

Kystmyndighetene Costas skal nå forklare planene de har for Los Locos-stranden i Torrevieja for beboerne.

TORREVIEJA

Onsdag holdt provinssjef i Costas, Rosa de Rios sammen med flere medarbeidere og ordfører Eduardo Dolón (PP),  et møte med beboere i området rundt Los Locos-stranden. Hensikten var å informere beboerne om hva kystmyndighetene har for planer for stranden, skriver Informacion.

Planen er å gjenopprette Los Locos-stranden og fylle opp med sand. Hele prosjektet er beregnet til å ta 10 år og det skal fylles på med 30.000 kubikkmeter sand hvert år for å stanse tilbaketrekningen av stranden. 

Det var i 2017 at firmaet Hidtma på oppdrag fra regjeringen analyserte strømmer og den marine dynamikken i området for å bli kjent med prosessen med regresjon og den naturlige tilførselen av sand. Denne studien konkluderte med at den nåværende bølgebryteren oppfyller sin funksjon med å tilføre sand sør for der den ligger. Men den hjelper ikke for området nord for bølgebryteren, der store deler av stranden og havbunnen er stein.

Ved å fylle opp med sand gjennom et 10-år skal dette ikke medføre noen miljørisiko og heller ikke påvirke posidonia-engen (sjøgress) på havbunnen. Denne løsningen ansees som den eneste som løser problemet med at den sentrale og sørlige delen av stranden har blitt stadig smalere. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no