Østfold flyttebyrå

 • Lurt trill rundt av tyver Ida Maria Søberg og Ali Amoli fikk innbrudd i bilen uten at bilen ble brutt opp. Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: PRIVAT

Lurt trill rundt av tyver

Norsk par ble trolig offer for ny teknologi.

ORIHUELA COSTA

Samboerparet Ida Maria Søberg og Ali Amoli fikk stjålet bærbare PCer fra sin låste bil i parkeringshuset på kjøpesenteret La Zenia Boulevard. De mener tyvene har brukt ny teknologi for å låse opp og igjen bilen deres.

Samboerne vil advare andre mot den nye teknologien som det er vanskelig å avsløre før det er for sent.

– Samboeren min og jeg var innom kjøpesenteret før vi skulle reise tilbake til Norge i slutten av juni. Vi så en mann parkere rett bak oss i parkeringshuset. Jeg tenkte at han kanskje ventet på noen, noe som kunne være helt normalt. Men samtidig fikk jeg en dårlig følelse. Jeg låste bilen med den trådløse nøkkelen og dobbeltsjekket at bilen var låst. Mannen satt i bilen sin helt til vi gikk, forteller Ida Maria Søberg.

Etter ti minutter fikk samboeren også en dårlig magefølelse av mannen som hadde parkert bak deres bil.

Trenger du leiebil i sommer? Gjør et søk her blant en rekke selskaper og finn din bil - prisgaranti

– Han mente vi burde gå ned til bilen vår igjen, noe vi gjorde. Da jeg forsøkte å åpne bilen fungerte ikke den digitale nøkkelen. Jeg tenkte det var dårlig batteri som var årsaken og åpnet bilen manuelt. Jeg sjekket at våre kofferter lå i bilen, og vi oppdaget først da vi kom til Alicante-Elche-flyplassen at begge våre laptopper samt backup var stjålet. Det er helt krise siden vi har alt av arbeidene våre liggende der, sier Søberg.

Hun fortsetter:

– Denne mannen satt mest sannsynlig med en sender/mottaker i bilen og ventet på at vi skulle låse bilen trådløst for å ta koden til nøkkelen og låse seg inn med sin egen. Vi annmeldte det til politiet, så jeg håper at de tar tak i dette. Det er ganske ekkelt når de har en slik teknologi. Vi har aldri hørt om noe sånt før.

Hos Guardia Civil får vi dette svaret om den nye teknologien.

– Vi vet det finnes apparater som kan lese av frekvensen på din nøkkel når du låser bilen, men det har sjeldent vært brukt tidligere. Det vanligste er at om du låser fra lang avstand så har tyven allerede åpnet bildøren din uten at du merker det. De er veldig flinke og man merker ingenting. Overraskelsen er selvsagt stor når du kommer tilbake og finner bilen låst, med alle verdisakene stjålet, sier befalhavende ved Guardia Civil i Pilar de la Horadada. 

– Vær sikker på at bilen er låst før du forlater den og lås manuelt om det er mulig er oppfordringen fra Guardia Civil.

Tilbake i Norge sliter samboerparet med forsikringen.

– Det har vært mye frem og tilbake med DNB og reiseforsikringen nå. De dekker bare halvparten av tapet. I tillegg fant vi ut at vi betaler for to reiseforsikringer hos DNB. Så dette er utrolig kjipt. Og uansett om ting ligger i bagasjerommet, som våre PCer ikke gjorde, så åpner de hele bilen med denne teknologien. Hvis de ikke dekker dette, hva dekker de da? undrer samboerne.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no