Østfold flyttebyrå

 • Må kutte etter at innbyggertallet falt under 20.000 Byråd for utlendinger Bart Gommans ved Rådhuset i La Nucia er optimistisk på tross av at innbyggertallet i kommunen har gått ned.

Må kutte etter at innbyggertallet falt under 20.000

Det blir færre byråder og mindre økonomisk støtte fra staten til å utvikle offentlige tjenester etter neste kommunevalg.

LA NUCIA

La Nucia kommune hadde i år som mål å holde seg på minst 20 000 innbyggere etter at den i 2015 for første gang greide å oppnå dette historiske innbyggertallet. 

– Det ble lagt ned mye arbeid den gang for å komme over grensen på 20.000 registrerte innbyggere og kommunen var veldig stolt over resultatet, opplyser byråd for utlendinger Bart Gommans ved Rådhuset i La Nucia.
– Det er ikke så lett på steder som her på Costa Blanca, hvor nesten samtlige kommuner har mange utenlandske innbyggere som ikke registrerer seg. Det er også slik at mange flytter tilbake til sine land etter hvert, andre fornyer ikke registreringen.

Nylig gjorde staten en grundig opprydning i tallene, og det ble sendt ut brev til alle registrerte utlendinger over hele Spania for å se om de fremdeles oppholdt seg i kommunen de hadde registrert seg i tidligere. 

– Dette er en stor del av årsaken til at det registrerte innbyggertallet har gått ned så mye i La Nucia. Men vi håper å snu tendensen i de neste årene. Det er greit å vite at både utlendinger og spanjoler får flere rettigheter ved å registrere seg, og at ingen mister rettigheter i sitt eget land. 

Innbyggertallet ligger nå på litt over 18.000 innbyggere, som betyr at kommunen vil gå ned fra 21 byråder til 17 ved kommunevalget i mai. 

– Det vil i utgangspunktet ikke synes for den vanlige mann i gata, påpeker Gommans. Veldig få kommuner her på Costa Blanca kan skryte av å ha så mange gode offentlige tjenester som vi har her i La Nucia.

Den kommunen som har gjort sitt regnestykke bra er Alfaz del Pi. Innbyggertallet har økt med 1 659 nye registrerte medlemmer, og byen har per i dag litt over 20.000 registrerte innbyggere.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no