Østfold flyttebyrå

 • Må rive husene selv - og for egen regning – Dette har blitt behandlet på en særdeles dårlig måte. På meg så virker det som om det foregår noe i kulissene, sier Owe Andersson.

Må rive husene selv - og for egen regning

I september i fjor kollapset åtte boligenheter på Horizonte i Orihuela Costa. Nå er det gitt rivningstillatelse - for eiernes regning.

ORIHUELA COSTA

Drømmen om en alderdom i Spania er blitt et mareritt for Owe Andersson.

– Dette har blitt behandlet på en særdeles dårlig måte. Kommunen har kun bidratt med en liten del for undersøkelsene, mens vi må bekoste rivingen. Vi er enda ikke blitt tilbudt noen form for alternativ boløsning eller kompensasjon, sier Andersson til Vikingposten. På meg så virker det som om det foregår noe i kulissene, ellers burde dette vært avklart for lenge siden.

I oktober 2018 uttalte byregjeringen at kommunen i begynnelsen av samme måned utarbeidet en rapport der blokken med de åtte boligene i calle Limón ble erklært ødelagt. Kommunen er forpliktet til å utarbeide en rapport for å vurdere farene, og denne rapporten konkluderer med at skadene ikke kan repareres. I rapporten heter det også at felleseiet må ta på seg arbeidet og kostnadene med rivingen.

Informasjonen Owe Andersson har fått av kommunen rundt rivningen av boligene er mener svensken er mangelfull.

– Det siste vi fikk høre mandag denne uken er at det er gitt rivningstillatelse og de vil starte med å fjerne sperringene rundt de boligene som raste sammen. Noe mer vet vi ikke.  Planen min var at jeg skulle tilbringe pensjonisttilværelsen min her, men nå er fremtiden på Costa Blanca uviss, sier Andersson.

Ved kommunehuset råder det full forrvirring ettersom tidligere byråd Sofia Alvarez, som hadde ansvaret for å  utrede boligkollapsen, er gått av etter valget i mai. Det blir først bestemt mandag hvem som får ansvaret for saken videre. Ta kontakt neste uke var beskjeden Vikingposten ble møtt med av kommunen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no